Mitrović: Tražimo vlasnike i pratimo tokove novca

Prije nekoliko dana stigao je novi zahtjev od specijalnog tužilaštva i mi postupamo po tom zahtjevu, rekao je Mitrović
84 pregleda 0 komentar(a)
predrag mitrovic, milo djukanovic, vesna medenica, Foto: Arhiva "Vijesti"
predrag mitrovic, milo djukanovic, vesna medenica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.01.2012. 09:23h

Direktor Uprave za spječavanje pranja novca i finansiranje terorizma Predrag Mitrović rekao je da su pokrenuli istragu na zahtjev tužilaštva u vezi afere “Telekom” kao i da se sada pominju imena osoba koja se nisu pominjala 2009. kada su se prvi put bavili ovom istragom.

"Uprava za spečavanje pranja novca i finansiranje terorizma bavila se ovim predmetom još krajem 2009. godine, na zahtjev jedne strane finansijske obvještajne službe. Lica u vezi sa kojima se spekulisalo zadnjih nekoliko dana da su učestvovala u ovoj aferi, nijesu bila predmet tog zahtjeva iz 2009. godine", rekao je.

"Prije nekoliko dana stigao je novi zahtjev od specijalnog tužilaštva i mi postupamo po tom zahtjevu. Za sva četiri ugovora traže se određeni detalji, kao i tokovi novca. Između ostalog, traže se pravi vlasnici određenih nerezidentnih pravnih lica i Uprava postupa prema tom zahtjevu. Nikakve druge detalje u ovom trenutku mi ne bi mogli da otkrijemo u cilju dalje istrage".

Američka Komisija za hartije od vrijednosti je u svojoj istrazi utvrdila da je tokom privatizacije Telekoma Crne Gore 2005. bilo korupcije vrijedne 7,35 miliona eura preko fiktivnih ugovora za konsultantske usluge. Mađar telekom i Dojče telekom su pristale da plate 95 miliona dolara na ime poravnanja i kako bi tužba protiv kompanija bila povučena.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: