Prodata rashodovana oprema Tehnostila

Hladna valjaonica je najstariji i prvi privatizovani pogon nikšićke Željezare, čiji vlasnik je bio rusko – švajcarska firma Tehnostil
57 pregleda 0 komentar(a)
Tehnostil, Foto: Vijesti online
Tehnostil, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 13.01.2012. 15:05h

Stečajna uprava nikšićke Hladne valjaonice Tehnostil, zaključila je ugovor o prodaji nefunkcionalne rashodovane opreme iz te fabrike sa firmom Kosanović, od čega bi trebalo da se izmire radnička potraživanja, kojima se duguje 19 neto zarada.

Stečajni upravnik, Draško Jauković, kazao je da će demontaža opreme i mjerenje izrezanih djelova početi u subotu i obavljaće se pod kontrolom ovlašćenih procjenjivača, a iskoristiće se kao staro željezo.

"Nadam se da će dobijena sredstva biti dovoljna za isplatu potraživanja radnika koji su povjerioci prvog isplatnog reda. Potraživanja se odnose na izmirenje zaostalih neto zarada do uvođenja stečaja, a kad se završi demontaža, znaće se tačan iznos dobijenih sredstava", rekao je Jauković.

Početna cijena za prodaju nefunkcionalne opreme prema raspisnom oglasu bila je oko 215.000 eura.

Prema riječima Jaukovića, za ostalu imovinu Tehnostila koja je bila ponuđena na prvom oglasu o prodaji koji je zaključen 28. decembra, nije bilo zainteresovanih kupaca.

Radi se prodaji upravne zgrade, hala, opreme koja je u funkciji i industrijskog zemljišta, koja je, uključujući i rashodovanu opremu, prvobitno bila procijenjena na oko 7,5 miliona eura.

Jauković je saopštio da je svrha prodaje imovine namirenje povjerilaca Tehnostila, u kome je stečaj uveden u junu, nakon čega je svih 100 radnika prodalo radno mjesto, uz ponuđeni socijalni program.

Hladna valjaonica je najstariji i prvi privatizovani pogon nikšićke Željezare, čiji vlasnik je bio rusko – švajcarska firma Tehnostil.

Bonus video: