Crnogorsko Tužilaštvo traži pomoć američkih kolega

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od američkih kolega da im dostavi dokaze koje imaju u vezi afere Telekom, saznaje TV Vijesti
0 komentar(a)
Telekom, Foto: Vesko Belojević
Telekom, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.01.2012. 18:21h

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od američkih kolega da im dostavi dokaze koje imaju u vezi afere Telekom, saznaje TV Vijesti.

Zahtjev je upućen početkom sedmice.

Izvor TV Vijesti iz Tužilaštva dodaje da je neizvjesno kada će od američkih nadležnih organa dobiti povratnu informaciju.

TV Vijesti saznaje da će specijalno tužilaštvo tek nakon dobijanja neophodne dokumentacije odlučiti da li će saslušavati svjedoke u ovom slučaju. Takođe, postoji mogućnost da se, ako za to bude bilo potrebe, traži i saslušanje američkih državljana, putem međunarodne pravne pomoći.

Lideri Pokreta za promjene i Nove srpske demokratije, Nebojša Medojević i Andrija Mandić, razgovaraće sjutra sa njemačkim ambasadorom u Podgorici, Piusom Fišerom, povodom afere Telekom.Privatizacija Telekoma ponovo je u žiži javnosti nakon što su krajem prošle godine Dojče Telekom i njegova mađarska podružnica Mađar Telekom pristali da plate kaznu od oko 95 miliona USD u okviru nagodbe o sudskoj tužbi, u kojoj se tvrdilo da su bivši rukovodioci te dvije kompanije potkupili državne funkcionere u Crnoj Gori i Makedoniji. Crnogorsko Tužilaštvo najavilo je da će nakon praznika nastaviti da se bavi aferom Telekom, a već godinu se vodi istraga o tome kako je i kome Mađar Telekom davao mito.Mađar Telekom je, kako se navodi u tužbi, podmitio najmanje dvojicu Vladinih zvaničnika uključenih u prodaju Telekoma Crne Gore.Sastanak lidera dvije partije i ambasadora počeće u deset sati u njemačkoj Ambasadi.

Bonus video: