Hipo Alpe-Adria banka: Toeltl odlazi, dolazi Vojnović

Dosadašnji izvršni direktor za poslove upravljanja rizicima u Hipo banci, Tarik Telaćević imenovan je za izvršnog direktora za komercijalne poslove
381 pregleda 0 komentar(a)
kristijan toetl, Foto: Arhiva "Vijesti"
kristijan toetl, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.01.2012. 12:51h

Novi glavni izvršni direktor Hipo Alpe-Adria banke (HAAB), biće Zoran Vojnović i on će na toj poziciji zamijeniti Kristiana Toeltla /Christian Toeltl/, koji je u Crnoj Gori bio od početka rada kompanije, 2006. godine.

Prema informacijama agencije Mina-business, Toeltl napušta filijalu HAAB u Podgorici jer mu je istekao mandat.

"U cilju osiguranja stabilnosti i razvoja poslovanja u budućnosti, banka je ojačala upravljački tim i dosadašnji izvršni direktor za poslove upravljanja rizicima i zamjenik predsjednika Izvršnog odbora u Hipo Alpe Adria banci Beograd, Zoran Vojnović, imenovan je za novog glavnog izvršnog direktora i izvršnog direktora za poslove upravljanja rizicima u Hipo Alpe-Adria banci Podgorica", navedeno je u saopštenju.

Banka je, kako se dodaje, uspješno okončala restrukturiranje tokom prošle godine i poslije dužeg perioda, godinu završila pozitivno.

Dosadašnji izvršni direktor za poslove upravljanja rizicima u Hipo banci, Tarik Telaćević imenovan je za izvršnog direktora za komercijalne poslove, tako da su sada u upravi banke u Podgorici Zoran Vojnović, Tarik Telaćević i Miodrag Radonjić, koji obavlja dužnost izvršnog direktora za finansije i poslove podršku poslovanju.

"Imenovanjem Vojnovića, Hipo Alpe Adria banka Podgorica dobija finansijskog eksperta sa dugogodišnjim bankarskim iskustvom i adekvatnim kompetencijama i znanjem. Njegovo imenovanje pokazuje opredjeljenje da banka zadrži značajnu značajnu ulogu na crnogorskom finansijskom tržištu i jasan je signal da Hipo dodatno jača svoj tržišni nastup u regionu jugoistočne Evrope", rekao je predsjednik Izvršnog Odbora Hipo Grup Alpe Adria, Gotvald Kranebiter.

Bonus video: