Budva: Rađenović najavio godinu štednje

„Otpušteno je 95 radnika kojima je isplaćeno 750 hiljada eura zahavaljujući sporazumnom raskidu radnog odnosa“, zaključio je Rađenović
0 komentar(a)
penzioneri, Budva, Foto: Vuk Lajović
penzioneri, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.01.2012. 10:56h

Predsjednik Opštine Budva, Lazar Rađenović najavio je da će ova godina biti posvećena saniranju naslijeđenih dugova i smanjenju svih operativnih troškova.

On je agenciji Mina-business kazao da će u postojećoj situaciji morati da smanjuju zarade zaposlenima u organima lokalne uprave, kao i u svim javnim preduzećima i ustanovama.

„To je realna potreba i na taj način ćemo u narednom periodu stvoriti ambijent u kojem će zarade zaposlenima biti redovne“, saopštio je Rađenović.

On je objasnio da će nastojati da umanjenje plata najmanje osjete oni koji uspješno budu obavljali svoj posao.

„Buduće smanjenje plata najviše će pogoditi rukovodioce, odnosno sekretare određenih sekretarijata, koji imaju najveća primanja. Privremeno smanjenje plata pomoći će, uz svu ostalu štednju, da omogućimo redovno izmirenje zarada u javnom sektroru“, naglasio je Rađenović.

Kako je podsjetio, tokom prošle godine značajno je smanjen broj zaposlenih u organima lokalne uprave, javnim preduzećima i ustanovama.

„Otpušteno je 95 radnika kojima je isplaćeno 750 hiljada eura zahavaljujući sporazumnom raskidu radnog odnosa“, zaključio je Rađenović.

Bonus video: