NLB Banka donirala 5.200 eura porodilištu u Bijelom Polju

iz NLB banke su kazali da je svakodnevna briga o novim životima lijep, ali odgovoran posao koji će sada zaposleni u bjelopoljskom porodilištu moći da obavljaju rasterećenije i sa novim entuzijazmom
411 pregleda 0 komentar(a)
NLB Banka, uručenje donacije, Bijelo Polje, Foto: NLB Banka
NLB Banka, uručenje donacije, Bijelo Polje, Foto: NLB Banka
Ažurirano: 08.05.2018. 15:22h

NLB Banka je u okviru kampanje "Mali koraci mijenjaju svijet na bolje" donirala 5.200 eura porodilištu u Bijelom Polju za poboljšanje uslova boravka majki i novorođenčadi i rada zaposlenih u ovoj ustanovi, saošteno je iz te banke.

U saopštenju se dodaje da su donacijmo nabavljeni neophodni ginekološki instrumenti, sonda za ultrazvučni aparat, dodatna oprema i adapiran je prostor ugradnjom roletni.

iz NLB banke su kazali da je svakodnevna briga o novim životima lijep, ali odgovoran posao koji će sada zaposleni u bjelopoljskom porodilištu moći da obavljaju rasterećenije i sa novim entuzijazmom.

"Ova donacija je tek mali korak ka poboljšanju uslova u zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore ali veoma značajan jer se novcem od donacija prije svega uspjela obezbijediti neophodna medicinska oprema, olakšano je obavljanje odgovornog ljekarskog posla, stvoreni su bolji uslovi kako za osoblje, tako i za majke i obezbijeđen je siguran dolazak na svijet novorođenčadi. NLB Banka zaista vjeruje da se malim koracima svijet mijenja na bolje i da je bitno da našim najmlađima stvorimo najbolje uslove za rast i razvoj", poručio je Nedžad Ćeman, direktor filijale NLB banke Bijelo Polje, prilikom uručenja donacije.

"U ime menadžmenta Opšte bolnice Bijelo Polje na čelu sa dr Biserkom Bulatović, kao i načelnika Odjeljenja ginekologije i akušerstva dr Blaža Varagića, zahvaljujemo Vam na Vašoj vrijednoj donaciji, podršci, angažmanu i spremnosti da se zajedno s nama kao društveno odgovorna kompanija pridružite borbi za unapređenje zdravstvene uluge i zaštite. Pokazali smo da zajedno možemo, ako se odlučimo pokrenuti i raditi za ono što nam je važno, raditi u opštem interesu svih nas, kroz primjere kao što je ova donacija koja predstavlja smjernicu za stvaranje novih javno-privatnih partnerstava i povećanja stepena društvene odgovornosti. Zahvaljujući NLB Banci, naši pacijenti će dobiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i naši ljekari će raditi u boljim uslovima za rad sa savremenom opremom", izjavio je Milan Veličković, PR Opšte bolnice Bijelo Polje.

Iz NLB Banke su kazali da su za svaki odobreni stambeni kredit u periodu od kraja septembra do decembra 2017. godine, donirali po 100 eura za porodilišta u okviru kampanje "Mali koraci mijenjaju svijet na bolje".

"Tokom korporativnog prijema koji je organizovala za svoje klijente u decembru prošle godine, zvanično je uručila vaučere na ime donacije porodilištima u Bijelom Polju i Beranama, i pozvala klijente da se i oni priključe donatorskoj akciji. Sva prikupljena sredstva usmjerena su za nabavku neophodne opreme i opremanje prostorija pomenuta dva porodilišta. Kampanja "Mali koraci mijenjaju svijet na bolje" je po prvi put organizovana krajem prošle godine, i samo je jedna u nizu aktivnosti koje je NLB Banka organizovala u okviru svog društveno odgovornog poslovanja. NLB Banka će i tokom 2018. godine nastaviti sa kampanjom podrške porodilištima u Crnoj Gori, kojoj će se pridružiti i klijenti putem sakupljanja sredstava u filijalama Banke", kazali siu iz NLB Banke.