Za praznike u Crnoj Gori preko 30 hiljada gostiju

Na skijalištima Kolašin i Žabljak, kako se dodaje, tokom novogodišnjih praznika dnevno je na stazi boravilo i do dvije hiljade skijaša i posjetilaca
0 komentar(a)
Ski sezona Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ski sezona Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 04.01.2012. 14:47h

Crnoj Gori je tokom novogodišnjih praznika boravilo preko 30 hiljada turista, od čega su polovina bili strani gosti, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

U saopštenju se navodi da su najbrojniji bili turisti iz Srbije, Rusije, Albanije, Italije i Hrvatske. Hoteli na sjeveru i jugu Crne Gore organizovali su bogat program, dok je doček ispred zidina starog grada Budve privukao najveći broj domaćih i stranih gostiju.

Na skijalištima Kolašin i Žabljak, kako se dodaje, tokom novogodišnjih praznika dnevno je na stazi boravilo i do dvije hiljade skijaša i posjetilaca.

Montenegro kastomer ker centar (MCC) je tokom praznika primio 86 poziva koji su se većinom odnosili na informacije o vremenskim prilikama, visini sniježnog pokrivača, uslovima na putevima ka sjeveru, cijenama opreme i ski pasa u skijalištima, kao i smještajnim kapacitetima.

Kol centar je za vrijeme praznika primio i značajan broj pohvala na račun organizacije dočeka Nove godine u Budvi, kao i na pripremljenost staza na skijalištima, navodi se u saopštenju.

Iz NTO-a su podsjetili da se i ove godine planira nastavak kampanje Bijeg na snijeg u okviru koje će, od 14. januara, svakog vikenda posjetioce skijališta Kolašin, Žabljak i Vučje zabavljati poznati domaći i regionalni izvođači.

Bonus video: