Šest kompanija se prijavilo za konsultanta za autoput Bar - Boljari

Iz Ministarstva saobraćaja agenciji Mina biznis su saopštili da će se ponude otvarati i vrjednovati u drugoj sedmici januara
76 pregleda 0 komentar(a)
Autoput, Foto: Arhiva "Vijesti"
Autoput, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.12.2011. 16:53h

Na tender za izbor konsultanta koji bi izradio tehničku studiju i elaborat za autoput Bar-Boljari ponudu je dostavilo svih šest kompanija koje su ranije preuzele tendersku dokumentaciju.

Iz Ministarstva saobraćaja agenciji Mina biznis su saopštili da će se ponude otvarati i vrjednovati u drugoj sedmici januara kada Komisija koja radi na projektu treba da se sastane.

-Takav je dogovor bio i sa Evropskom investicionom bankom EIB, do tad će ponude koje su danas stigle i koje su uredno zapečaćene mirovati- rekla je savjetnik u Ministarstvu finasnija Angelina Živković.

Za izradu tehničke studije i elaborate, kako je kazala, prijavile su se italijanska kompanija C. Lotty u konzorcijumu sa crnogorskom Put inžinjering, srbijanskom Cowi i firmom Kovi iz Danske, njemačka Gopa consultants i srbijanski Putevi Vojvodina i studio K iz Crne Gore.

"Treća kompanija je bila Egis International iz francuske, četvrta Institut građevinarstva iz Hrvatske u konzorcijumu sa austrijskim ILF consulting", precizirala je Živković.

Prema njenim riječima, peta kompanija je bila Typsa iz Španije u konzorcijumu sa srbijanskim Institutom za autoputeve, a šesta URS Schottwilson iz Engleske u konzorcijumu sa grčkim firmama Sytas i TTA i Omikron Kappa consulting.

Rok za izradu tehničke studije i elaborata je pet mjeseci, nakon čega će Vlada razmatrati opcije o objavljivanju tendera za autoput.

Bonus video: