Medojević: Čarapić da otkrije ko je iz Vlade i DPS-a maznuo 9 miliona

Za podmićivanje u Makedoniji, prema tvrdnjama američkih istražnih organa, izdvojeno je šest miliona dolara, a u Crnoj Gori devet miliona
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2011. 14:19h

Privatizacija Telekoma Crne Gore je klasični primjer korupcionaske transkacije. Mnogo jednostavniji za dokazivanje nego što je to slučaj korupcije u privatizaciji INE u Hrvatskoj, zbog koje je Sanader optužen. Ako je naše pravosuđe osudilo dr Mikulića zbog primanja mita od 400 eura na 14 mjeseci zatvora, koliko onda treba da dobiju oni koji su za veleizdaju prilikom prodaje Telekoma uzeli devet miliona, saopštio je “Vijestima” lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Za podmićivanje u Makedoniji, prema tvrdnjama američkih istražnih organa, izdvojeno je šest miliona dolara, a u Crnoj Gori devet miliona.

Ako je Dojče Telekom nekome dao devet miliona onda je to mogao da da samo onima koji su donosili odluke oko ove privatizacije.

"Postovana gđo (Ranka) Čarapić, u ovoj transakciji sve je poznato. Ko je bio investicioni savjetnik, koja kancelarija je obezbjeđivala pravne usluge, ko su bili članovi tenderske komisije, ko je bio predsjendik Vlade i predsjednik Savjeta za privatizaciju. Ako je Dojče Telekom nekome dao devet miliona onda je to mogao da da samo onima koji su donosili odluke oko ove privatizacije. Čim je Dojč Telekom prihvatio vansudsko poravnanje, postoje ozbiljne indicije da su sami svjesni krivice i da da su procjenili da im je bolje da daju 95 miliona dolara nego da na sudu izgube mnogo vise. Logična pravna i državna reakcija bi bila da Vrhovni državni tužilac sada otvori istragu o korupciji u privatizaciji Teleoma i da kroz istragu pribavi dokaze kome je Dojč telekom platio devet miliona dolara u Vladi Crne Gore", istakao je Medojević.

On je dodao da bi to “bilo logično kada bi Crna Gora bila pravna država i kada bi imala nezavisno i profesionalno tužilaštvo”.

Crna Gora je privatizacijom Telekoma brutalno opljačkana, ostali smo bez kontrole nad ovim strateškim sektorom, i bez 50 miliona eura godišnje prihoda u budzetu.

Bonus video: