Uveden stečaj u firmu Polonskog i Lejbmana

Uvođenje stečaja tražio vlasnik Moninvesta, Dragan Sekulić, koji tvrdi da mu Slav in duguje 7,5 miliona eura, za prepušteni udio u Zavala investu, od čega je 800.000 eura njegov dug potpredsjedniku DPS-a, Svetozaru Maroviću.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2011. 08:12h

U budvanskoj firmi "Slav in", osnivača kompanije Zavala invest koja gradi kompleks vila na Zavali, uveden je stečaj, odlukom sudije podgoričkog Privrednog suda, Paja Anđelića, prenosi Mina.

Uvođenje stečaja tražio je vlasnik Moninvesta, Dragan Sekulić, koji tvrdi da mu Slav in duguje 7,5 miliona eura, za prepušteni udio u Zavala investu, od čega je 800.000 eura njegov dug potpredsjedniku Demokratske partije socijalista (DPS), Svetozaru Maroviću.

"Nijesmo imali izbora i nadam se da ćemo stečajem dobiti pare, jer u suprotnom ne bi to ni tražili", rekao je Sekulić i dodao da je to vrlo komplikovana procedura.

Slav in je osnovao Miraks Balkan, Vjačeslava Lejbmana, a osnivač Miraks Balkana je Miraks grupa vlasništvo Sergeja Polonskog.

Moninvest i Slav in su oktobra 2007. godine osnovali zajedničko preduzeće Zavala invest, gdje je Sekulić imao 26 odsto, a Slav in ostatak.

Marović je ušao u Moninvest u maju iste godine sa osnivačkim ulogom od jednog eura, prema nalazu sudskog vještaka Borke Boričić.

Marović je iz Moninvesta izašao u maju 2008. godine, a za prenos njegovog udjela na sebe Sekulić je bio dužan da mu isplati milion eura u roku od 5 godina.

Potvrdom od marta 2009. godine, Marović je potvrdio da je od Sekulića primio 200 hiljada eura. Rok za isplatu ostalih 800 hiljada ističe naredne godine.

Sekulić je svoj udio prodao Rusima za deset miliona eura i izašao iz firme. On tvrdi da su mu Rusi platili samo 2,5 miliona eura.

Bonus video: