Vila Miločer najbolji crnogorski hotel u 2011.

Vujanović: Ova godina u turizmu bila je izuzetno uspješna, posebno u pogledu unaprijeđenja infrastrukture, turističkih posjeta, ostvarenih prihoda...
0 komentar(a)
milocer, Foto: Boris Pejović
milocer, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.12.2011. 17:27h

Vila Miločer dobila je danas nagradu Wild Beauty Award (WBA) u kategoriji za najbolji crnogorski hotel u ovoj godini.

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije (NTO), za najbolji hotel u primorskom dijelu izabrana je petrovačka Rivijera, a u kontinentalnoj oblasti Lipka u Kolašinu.

“U kategoriji malih hotela nagradu je dobio Per Astra u Perastu, a najbolji novi i gradski hoteli su Soa na Žabljaku, odnosno City u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Iz NTO su dodali da je hotelsko-turističko preduzeće (HTP) sa najboljim rezultatima i najvećim doprinosom u razvoju turizma Budvanska rivijera, a Vajld bjuti nagradu je dobila i turistička agencija Adria DMC iz Budve.

Ova godina u turizmu bila je izuzetno uspješna, posebno u pogledu unaprijeđenja infrastrukture, turističkih posjeta, ostvarenih prihoda, kao i sveobuhvatne promocije destinacije, kazao je Vujanović

"Agencija sa najboljim rezultatima u oblasti MICE turizma je Talas M iz Budve”, saopšteno je iz NTO.

Kampanja koja je doprinjela promociji, unaprijeđenju imidža i podizanju kvaliteta crnogorske turističke ponude je projekat Wilderness Hiking&Biking.

Najbolja turistička manifestacija u Crnoj Gori je barska Maslinijada, a događaj sa najvećim promotivnim efektom je koncert Dejvida Gete.

“WBA nagradu je dobila i ulcinjska plaža Safari, dok je za najbolje turističko mjesto izabran Perast”, kazali su iz NTO.

Najbolji turistički web sajt je www.pluzine.travel, a investicioni projekat u oblasti turizma kolašinski Putevi sira.

Kite surfing u Ulcinju je nova najatraktivnija turistička ponuda u ovoj godini.

Najistaknutiji pojedinac u turizmu ove godine bio je Miljan Radović.

Kako su kazali iz NTO, na današnjoj manifestaciji koja je održana u dvorcu kralja Nikole u Baru, predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović čestitao je cjelokupnoj privredi na ostvarenim rezultatima.

“Ova godina u turizmu bila je izuzetno uspješna, posebno u pogledu unaprijeđenja infrastrukture, turističkih posjeta, ostvarenih prihoda, kao i sveobuhvatne promocije destinacije”, rekao je Vujanović.

Ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Sekulić saopštio je da je crnogorska privreda zaslužna za uspjeh sezone i da su svi dobitnici.

Direktor NTO, Saša Radović kazao je da svi treba da su ponosni što predstavljaju dio najuspješnije privredne grane u Crnoj Gori.

Nagrade za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji crnogorske turističke ponude, ustanovio je 2005. godine Savjet za turizam, pod pokroviteljstvom crnogorskog predsjednika, Filipa Vujanović, a maifestaciju organizuje NTO.

Dodjela godišnjih nagrada Vajld bjuti održava se sedmu godinu uzastopno.

Bonus video: