Stečaj je loš za Goricu

"Ističemo da su ukupna potraživanja za neto plate po sudskom poravnanju sa još jednom grupom (30) blizu milion eura"
51 pregleda 0 komentar(a)
Gorica protest, Foto: Vesko Belojević
Gorica protest, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.12.2011. 09:08h

Povodom zahtjeva tri bivša radnika Građevinsko Gorica AD za otvaranje stečaja i zakazane rasprave u Privrednom sudu za 28. decembar ove godine, Agencija za zaštitu prava radnika "Rad i Pravo", uputila je javni poziv podnosiocima ove inicijative i od njih zatražila da na samoj raspravi povuku taj predlog.

"Naime, tri lica su nedavno podnijela predlog Privrednom sudu za uvođenje stečaja radi naplate potraživanja za neisplaćene plate (oko 16.000 eura) po osnovu sudskog poravnanja kao rezultata vođenog spora kod Osnovnog suda zajedno sa grupom od 120 sada zaposlenih i bivših radnika".

"Ističemo da su ukupna potraživanja za neto plate po sudskom poravnanju sa još jednom grupom (30) blizu milion eura. Kod činjenica da je procijenjena vrijednost imovine AD Gorica, 10 miliona eura, te da je neznatno dužno drugim povjeriocima, svi radnici preduzeća se mogu namiriti za zarade u bruto iznosu sa jednom petinom vrijednosti imovine", saopštio je direktor ove Agencije Radoje Lakušić, koja zastupanje 120 radnika, i smatra da bi imali mnogo veću štetu kada bi bio uveden stečaj.

Bonus video: