“Gradina kompani” dobila “halal” sertifikat

"Ovaj dokument za rožajsku firmu znači korak od sedam milja jer je 'Gradina kompani' ispunila najstrože svjetske standarde za proizvodnju hrane"
125 pregleda 0 komentar(a)
Gradina compani halal sertifikat, Foto: Aida Sadiković
Gradina compani halal sertifikat, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 21.12.2011. 18:47h

Rožajska Mesna industrija "Gradina compani" dobila je sertifikate "halal", koji će joj omogućiti izvoz u istočne zemlje i ISO 22000 koji čini integrisani standard bezbjednosti hrane, životne okoline i menadžmenta.

Izvršni direktor i vlasnik fabrike Džemal Škrijelj je istakao da će sertifikati u narednom periodu otvoriti vrata osvajanju novih tržišta, povećanje kapaciteta, otvaranje novih radnih mjesta i napredak kompanije.

"Ova dokumenta su izuzetno značajna za buduće poslovanje. Njima je kompanija zaokružila standard kvaliteta u proizvodnji", rekao je Škrijelj koji je dodao da predstoji dobijanje evropskog izvoznog broja koji će firmi "širom otvoriti vrata evrpskog tržišta i brži prosperitet".

Gradonačelnik Nusret Kalač je rekao da uspješno poslovanje "Gradina kompanije" obavezuje i lokalnu zajednicu da se još ozbiljnije posveti poljoprivredi i proizvodnji zdrave hrane, kao jednoj od budućih razvojnih grana te opštine.

On je kazao da lokalna uprava planira da ubuduće izdvoji što više novca za razvoj poljoprivrede, a prije svega seoske infrastrukture.

Sertifikat ISO 22000, ispred sertifikacione kuće DNV iz Zagreba uručio je Sanel Livadić.

"Ovaj dokument za rožajsku firmu znači korak od sedam milja jer je 'Gradina kompani' ispunila najstrože svjetske standarde za proizvodnju hrane, što će joj otvoriti nova tržišta", rekao je Livadić.

Ispred sertifikacione agencije iz Tuzle, "halal" standard, predsjedniku kompanije Sulju Škrijelju je uručio Amir Sakić.

Telegram čestitke rožajskoj mesnoj industriji je uputila ambasadorka Amerike u Crnoj Gori Su Kej Braun.

Bonus video: