Vlada očekuje nastavak proizvodnje u Željezari

Na redovnim konsultacijama, koje su obavljene u Ministarstvu finansija, razmatrani su aktuelni problemi u crnogorskoj privredi, kao i trenutna situacija u Željezari
0 komentar(a)
Željezara Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
Željezara Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.12.2011. 17:38h

Vlada očekuje da nikšićka Željezara nastavi proizvodnju na osnovu ugovora između stečajne uprave i kompanije Neksan sve dok se ne obezbijede uslovi za raspisivanje tendera za prodaju fabrike, što bi trebalo da se realizuje u najskorijem roku.

Na redovnim konsultacijama, koje su obavljene u Ministarstvu finansija, razmatrani su aktuelni problemi u crnogorskoj privredi, kao i trenutna situacija u Željezari.

"Na bazi uvida u činjenično stanje, konstatovano je očekivanje da će kompanija nastaviti sa proizvodnjom na bazi ugovora između stečajne uprave i kompanije Neksan sve dok Privredni sud ne stvori uslove za raspisivanje tendera za prodaju, što se očekuje u najskorijem roku", navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Sastanku predstavnika Neksana i Vlade, prema nezvaničnim informacijama agencije Mina-business, nijesu prisustvovali bankari, iako je to bilo ranije najavljeno.

Neksan je nakon uvođenja stečaja u Željezaru, upravljao njenom proizvodnjom do 15. decembra, nakon čega je tražio kredit od banaka u iznosu od šest miliona eura kojima bi se obezbijedila proizvodnja narednih 60 dana.

On je kao garanciju za kredit založio imovinu vrijednu 18 miliona eura.

Bonus video: