Uz grijalice i jelku: Radnici Autoprevoznog i dalje protestuju

Njima je prije dva dana ponuđeno da sačekaju 26. januar za kada je zakazana sjednica Skupštine Opštine
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2011. 18:00h

Bivši radnici Autoprevoznog nastavili su protestima u holu nikšićke Opštine sa kojim su počeli u utorak veče nakon neuspjelih pregovora sa predstavnicima Vlade, lokalne uprave, Sindikata i Tehnobaze, preduzeća koje je nastalo 2006. godine nakon transformacije Autoprevoznog.

Njih tridesetak protestuje u holu Opštine, dok će grupa od 20 radnika protestovati u prostorijama Saveza sindikata Crne Gore (SSCG), gdje su i počeli sa protestima prije skoro osam mjeseci.

Radnici traže da im se, pored 1.926 eura koliko je primilo svih 130 zaposlenih, isplati i po 250 eura po godini staža, koliko je prije dvije godine dobilo njihovih 35 kolega, a visina traženih otpremnina kreće se od 2.500 do 6.000 eura.

“Riješeni smo da ne prekidamo sa protestima sve dok se naši zahtjevi ne ispune a razmišljamo i o blokadi Tehnobaze, koja nam i dalje pripada jer smo njeni manjinski akcionari. Poziv smo uputili i premijeru Igoru Lukšiću i očekujemo da nas pozove na razgovor”, kazao je predstavnik radnika Milosav Đikanović.

Njima je prije dva dana ponuđeno da sačekaju 26. januar za kada je zakazana sjednica Skupštine Opštine na kojoj će biti riječi i o dokapitalizaciji Tehnobaze.

„Međutim, niko nam ne daje garancije da će naš problem biti riješen a naše porodice i mi zaista nemamo više vremena za čekanje“, kazao je Đikanović.

Oni su tražili da im u narednih dva-tri dana isplate po dvije hiljade eura pa da, uz pisanu garanciju, sačekaju 26. januar.

Njihov predlog nije prihvaćen a niko od predstavnika Vlade, lokalne uprave, SSCG i Tehnobaze, prema riječima Đikanovića, nije im garantovao da će predložena dokapitalizacija biti riješena.

Galerija

Bonus video: