Kolarević: Miraks da vrati novac u ratama

Kolarević tokom ročišta ponudila je advokatu tuženog Radomiru Ulićeviću da se njenom klijentu vrati novac određenom dinamikom
133 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2011. 08:46h

U Privrednom sudu u ponedjeljak je nastavljeno suđenje Miraks grupi, odnosno kompaniji Astra Montenegro po tužbi Šćepana Lučića, vlasnika austrijske firme Metalhem, zbog probijanja rokova gradnje vile na rtu Zavala u Budvi.

Međutim, još nema naznaka da li će i na koji način biti obeštećen nesuđeni kupac nekretnine, koji je tokom 2008. i 2009. godine platio oko 430.000 eura od ukupno 759.000, koliko je bilo predviđeno kupoprodajnim ugovorom.

Lučićeva advokatica Ana Kolarević tokom ročišta ponudila je advokatu tuženog Radomiru Ulićeviću da se njenom klijentu vrati novac određenom dinamikom, ali se advokat tuženog o tome nije mogao izjasniti.

Advokat Ulićević je zatražio dodatni rok kako bi sudu dostavio potrebne informacije o zdravlju nekadašnjeg zakonskog zastupnika kompanije a sada svjedoka Slavoljuba Miljkovića, koji se pred sudom zbog bolesti duže vrijeme nije mogao pojaviti, kao i o visini uplaćenog novca i dinamici radova na Zavali za koje je Ulićević ustvrdio da nijesu zaustavljeni.

Kolarević je najavila da će se na sljedećem ročištu pismeno izjasniti o eventualnom saslušanju vlasnika Miraksa Sergeja Polonskog i predstavnika te grupe u Crnoj Gori Vjačeslava Lejbmana

"Svi elementi ugovora govore o tome da su se stekli uslovi za njegovo raskidanje i povraćaj uloženih sredstava, odnosno oko 430 hiljada eura, od čega 150 hiljada koji su isplaćeni u kešu, a preostali iznos od oko 280.000 eura isporukom željeza", istakla je Kolarević.

Ona je navela da je ugovorom i njegovim protokolom bilo predviđeno da u slučaju da objekat (površine 125 kvadrata –prim. aut.) ne bude predat na upotrebu zbog krivice prodavca 180 dana od dogovorenog roka (30. septembar 2009) kupac stiče pravo da podnese prodavcu zahtjev za njegovo raskidanje.

Kolarević je naglasila da se prodavac povukao sa tog projekta i da su se stekli uslovi za raskid ugovora i povraćaj novca.

Advokat Ulićević, međutim, ustvrdio je da gradnja na Zavali nije prekinuta, te da je radove nastavila kompanija Montera.

Kolarević je najavila da će se na sljedećem ročištu pismeno izjasniti o eventualnom saslušanju vlasnika Miraksa Sergeja Polonskog i predstavnika te grupe u Crnoj Gori Vjačeslava Lejbmana, uz opasku da je u ovoj pravnoj stvari sve jasno te da bi ova saslušanja mogla dovesti samo do bespotrebnog produžetka suđenja.

Bonus video: