Cijene goriva u Crnoj Gori ostaju iste

Cijene bezolovnog eurosupera 98 i 95 posljednji put su promijenjene 6. decembra, kada su pojeftinile po pet centi
50 pregleda 0 komentar(a)
Benzin, Foto: Arhiva Vijesti
Benzin, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.12.2011. 13:19h

Maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori ostaće iste narednih 15 dana, a pojeftiniće jedino lož ulje, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Cijena lož ulja u naredne dvije sedmice iznosiće 97 centi za litar, tri centa manje nego do sada.

Bezolovni eurosuper 98 i 95 će i u narednih 15 dana koštati 1,32 EUR, odnosno 1,29 za litar. Cijena litra eurodizela ostaće nepromijenjena i iznosiće 1,29 EUR, a onog za komercijalne svrhe 1,06 EUR.

Značajnije promjene cijena goriva u Crnoj Gori ove godine zabilježene su sredinom marta, kada su znatno premašile rekordne vrijednosti iz ljeta 2008

Cijene bezolovnog eurosupera 98 i 95 posljednji put su promijenjene 6. decembra, kada su pojeftinile po pet centi, a eurodizela i eurodizela za komercijalne svrhe 25. oktobra. Cijene eurodizela tada su porasle po dva centa za litar.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt’s Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Značajnije promjene cijena goriva u Crnoj Gori ove godine zabilježene su sredinom marta, kada su znatno premašile rekordne vrijednosti iz ljeta 2008.

Vlada je, zbog toga, u cilju ublažavanja inflatornih kretanja u Crnoj Gori, u aprilu odlučila da za određene potrošače snizi akcize na ekodizel za 20 centi. Niže cijene važe za kompanije iz pekarske industrije, autoprevoznike bez taksista, prerađivačku industriju i građevinarstvo.

Bonus video: