Lukšić: Ministrima nijesu isplaćivani bonusi od kada su ukinuti

Pavlović je kazao da ima informacije da je ministrima za jun, jul i avgust, osim mjesečne zarade, isplaćeno po 4,3 hiljade eura
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2011. 11:21h

Crnogorski premijer Igor Lukšić rekao je da ministrima nijesu isplaćivani bonusi od kada je donijeta odluka o njihovom ukidanju.

Poslanik Pokreta za promjene Koća Pavlović zatražio je od Lukšića da objasni da li je i na osnovu čega ministrima isplaćeno po 4,3 hiljade eura na osnovu trgomjesečnog paušala, uprkos odredbi kojom je bonus ukinut.

Pavlović je kazao da ima informacije da je ministrima za jun, jul i avgust, osim mjesečne zarade, isplaćeno po 4,3 hiljade eura.

"Ako je aludirao na bonuse koji su isplaćivani, oni su svi isplaćeni u rokovima do kad je važila odluka. Od onog trenutka kad je stupila na snagu odluka o stavljanju van snage te odluke, bonusa više nema", kazao je Lukšić.

Vlada je krajem septembra ukinula ministrima bonuse od 900 eura koji su bili uvedeni kao antikoruptivna mjera.

Željezaru ne treba gasiti nego spasiti

Premijer Igor Lukšić kazao je da bi olako donošenje odluke o gašenju Željezare ili neke druge fabrike u današnje vrijeme bio pogrešan pristup.

On je kazao da žali ako nema raspoloženja u bankarskom sektoru da se odobre kratkoročna sredstva kako bi se premostila cijela situacija.

Premijer je naglasio da je prethodnih nekoliko mjeseci Željezara pokazala da ima potencijala da uz neophodne investicije može da bude konkurenta.

"Važno je da postoje kakve mogućnosti koje su realno primjenjivo da bi Željezara opstala. Očekujemo odluku Apelacionog suda koja ako potvrdi odluku Privrednog, stiču se uslovi za novi oglas i traženje strateškog partnera", kazao je Lukšić.

On je istakao da je mnogo bolje imati Željezara koja proizvodi nego koja ne proizvodi.

"Sve to sad zavisi od niza okolnosti, ako Ministarstvo ekonomije bude našlo novi mehanizam ja bih preporučio opstajanje fabrike.

Komentarišući je li nakon afere listing Veljović i dalje pravi čovjek za mjesto direktora policije, premijer je rekao da je sve što je mislio o tome rekao prije neki dan u Parlamentu.

"U svakom slučaju narednih dana ćemo razmatrati i ta pitanja", kazao je Lukšić.

Galerija

Bonus video: