Otvoren centar TQ plaza

Rađenović: Ovaj moderan objekat je trebao našem gradu i siguran sam da će u toku zimskih mjeseci pružiti mnogo ljepši život
269 pregleda 0 komentar(a)
TQ plaza, Foto: Vuk Lajović
TQ plaza, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.12.2011. 13:47h

Multifunkcionalni poslovno-stambeni centar TQ plaza, svečano je sinoć otvoren i time, nakon gotovo punih pet godina od kada je započeta, na priču o zajedničkom poslu Opštine Budva i kompanijeTrejd junik, stavljena je tačka.

Svečanost upriličena u velikom holu komeracijalno-poslovnog dijela sedmospratne građevine vrijedne više desetina miliona eura, okupila je brojne zvanice iz kulturnog, javnog i političkog života metropole turizma.

"Riječ je o objektu koji na prvi pogled zrači modernom arhitekturom, kvalitetom gradnje, izuzetno dobrim i modernim prostorinim sadržajima u okviru samog centra. Zadovoljstvo je veće jer u vremenu izrazite ekonomske krize je jedan od najvećih projekata u našoj državi, koji je završen u roku i koji nudi novi kvalitet ponude gradu Budvi i njenim građanima. Ovaj moderan objekat je trebao našem gradu i siguran sam da će u toku zimskih mjeseci pružiti mnogo ljepši život, boravak svih naših sugrađana u ovom modernom ambijentu. Siguran sam i da će turisti tokom sezone naći razlog da posjete ovaj centar", kazao je otvarajući centar gradonačelnik Lazar Rađenović.

On je istakao da je naročito zadovoljan što će u okviru centra i Opština naći svoj interes.

"Veliki broj značajnih službi koje obavljaju javni posao će već od početka iduće godine upravo u ovim prostorijama naći novi ambijent i, siguran sam, kroz veoma kvalitetan prostor, ponuditi i kvalitetniju uslugu svim građanima i investitorima. Pored službi, puno javnih sadržaja biće ovdje pozitivno riješeno, puno onih koji se bave društveno korisnim radom, koji se udružuju u razna udruženja, moći će prvi put da dođu u jedan jako lijep i kvalitetan ambijent i provode ovdje svoje vrijeme", naglasio je Rađenović.

Predsjednik kompanije Trejd junik Mirko Latinović posebno se zahvalio Opštini na saradnji, jer je projekat uprkos krizi uspješno završen.

"Moram se zahvaliti opštini Budva na izuzetno korektnoj saradnji. Mada je situacijia bila teška, kriza je uticala ili direktno ili indirektno, ali smo uspješno završili na obostrano zadovoljstvo ovaj objekat. Ja mislim da je ovo ukras Budve, a mislim da se malo još koja opština može pohvaliti, ne samo u Crnoj Gori, nego i u drugim regionima, jer je kriza zapljusnula Evropu, Ameriku i afričke zemlje. Bez obzira na to, mi smo ovo uspješno savladali, osvojili, uradili smo lijep centar koji će biti centar okupljanja", kazao je Latinović.

U zabavnom dijelu programa koji je trajao od ranih podnevnih sati upričilen je koncert “Studio Alektik” , te crnogorske pop pjevačice Nine Žižić.

Bonus video: