Građevinska dozvola za Hilton hotel u Podgorici i tri hidroelektrane

Novi koncept hotela se može podijeliti u pet cjelina, od kojih prva podrazumijeva dograđeni dio podzemne etaže sa kapacitetom od 165 parking mjesta
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 15:57h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je građevinske dozvole za rekonstrukciju i sanaciju hotela Crna Gora – Hotel Hilton Podgorica - Montenegro i tri mini hidroelektrane, a ukupna vrijednost investicije je oko 28 miliona eura.

Kako je saopšteno, izdata građevinska dozvola za rekonstrukciju i sanaciju postojećeg hotela Crna Gora – Hotel Hilton Podgorica, Montenegro podrazumijeva dogradnju, nadogradnju i modernizaciju do klase sa pet zvjezdica.

Novi koncept hotela se može podijeliti u pet cjelina, od kojih prva podrazumijeva dograđeni dio podzemne etaže sa kapacitetom od 165 parking mjesta.

Druga se tiče uvođenja više sadržaja -konferens sale, biznis centar, kafe bar, servisne prostorije, cazino, treća velnes i fitnes centar, četvrta ulaz, restoran, kongresna sala, gradska kafana, kuhinja, smještajni dio, komunikacije, dok je peta obuhvata biznis centar i šoping mol.

Vrijednost rekonstrukcije i sanacije hotela procjenjuje se na oko 20 miliona eura

Vrijednost rekonstrukcije i sanacije hotela procjenjuje se na oko 20 miliona eura.

Izdate su i građevinske dozvole za tri mini hidroelektrane na vodotoku Crnja, opština Kolašin i to na HE Crnja, HE Ljubaštica i HE Crni potok, a vrijednost je proračunata na 7 981 000 eura.

Bonus video: