Bivši radnici Autoprevoznog nastavljaju protest ispred SSCG

Kako nezvanično saznajemo, jedan od ponuđenih predloga bio je i da se radnicima, na ime neisplaćenih otpremnina, daju akcije Tehnobaze
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 16:06h

Nakon razgovora predstavnika bivših radnika nekadašnjeg Autoprevoznog preduzeća sa savjetnikom predsjednika Vlade Predragom Stamatovićem, predsjednikom Opštine Nikšić Nebojšem Radojičićem, članovima SSCG i Tehnobaze, odlučeno je da se protesti ispred Saveza Sindikata u Podgorici nastave sve do konačnog rješenja za isplatu otpremnina.

„U suštini moramo biti zadovoljni pregovorima jer su u pitanju kompetentni ljudi sa kojima smo razgovarali. Mislim da je nađen pravi model ali to još pravni timovi treba da usaglase. I dalje nastavljamo protest ispred Saveza Sindikata u Podgorici i od njega nećemo odustati sve dok se naš problem ne riješi“, kazao je nakon sastanka predstavnik radnika Dušan Radović koga su kolege čekale ispred Opštine.

Prema riječima Radojičića dokapitalizacija Tehnobaze, preduzeća koje je 2006. godine nastalo nakon transformacije Autoprevoznog, jedna je od eventualnih mogućnosti za rješavanje sedmomjesečnog problema.

“Postoji nekoliko varijanti i rješenje se nazire ali moramo pravno da ga uobličimo. Među nama nema pravnika koji su spremni da garantuju da je to rješenje pravno i da svako bude siguran da radi ispravan posao. U narednih sedam dana pravnici koji se bave ovom problematikom iz Sindikata, Vlade i Opštine treba da vide kakvi su problemi, sagledaju svu situaciju i predlože prihvatljivo, jer sve opcije o kojima smo pričali imaju neke pravne probleme“, kazao je Radojičić.

Novi razgovor predstavnika bivših radnika, Vlade, lokalne vlasti i SSCG zakazan je za 20. decembar u podne.

Svi su raspoloženi da se problem riješi, ali agonija radnika traje već sedam mjeseci i oni za svo to vrijeme osim obećanja i dobre volje nadležnih da pomognu u rješavanju problema ništa nijesu dobili.

Kako nezvanično saznajemo, jedan od ponuđenih predloga bio je i da se radnicima, na ime neisplaćenih otpremnina, daju akcije Tehnobaze, što su oni odbili.

Radnici traže da im se, pored 1.926 eura koliko je primilo svih 130 zaposlenih, isplati i po 250 eura po godini staža, koliko je prije dvije godine dobilo njihovih 35 kolega. Visina traženih otpremnina kreće se od 2.500 do 6.000 eura.

Galerija

Bonus video: