Planinarenje i biciklizam donijeli Crnoj Gori 3,2 miliona

Direktor Nacionalne turističke organizacije (NTO), Saša Radović, rekao je da Strategija razvoja turizma do 2020. godine, koja predviđa da Crna Gora bude lider na Mediteranu u oblasti turizma zasnovanog na prirodi
0 komentar(a)
Bjelasica, Foto: Darko Šarčević
Bjelasica, Foto: Darko Šarčević
Ažurirano: 08.12.2011. 16:38h

Crna Gora je, u prošloj godini, od projekta Planinarenje i biciklizam, prihodovala oko 3,2 miliona EUR, saopštila je danas pomoćnik ministra turizma i održivog razvoja, Željka Radak Kukavičić.

Ona je kazala da je od početka realizacije projekta, 2007. godine, u njega uloženo oko milion EUR, dok su samo u prošloj prihodi od specijalizovanih turoperatora iznosili oko 3,2 miliona EUR.

„Ti podaci najbolje pokazuju kakva je investicija taj projekat kada je u pitanju turizam orijentisan na prirodu“, ocijenila je Kukavičić na proslavi povodom nagrade Eko Trofej koju je projekat Biciklizam i planinarenje 24. novembra dobio u Koreji.

Direktor Nacionalne turističke organizacije (NTO), Saša Radović, rekao je da Strategija razvoja turizma do 2020. godine, koja predviđa da Crna Gora bude lider na Mediteranu u oblasti turizma zasnovanog na prirodi, nagradom Eko Trofej doživljava pravu valorizaciju.

„Tek smo na pola puta i čekaju nas pravi izazovi, međutim ono što nas ohrabruje jesu konkretni rezultati, a to su bolji finansijski i fizički pokazatelji kada je u pitanju posjeta planinskog dijela Crne Gore“, kazao je Radović.

On je podsjetio da je nagradu Eko Trofej Crna Gora dobila od Njemačkog turističkog udruženja koje je među dva najveća na svijetu.

„Možemo biti ponosni što 70 turooperatora širom Evrope imaju za sada svoje male programe u Crnoj Gori, a sugurni smo kako se brend bude razvijao i jačao tako će sve više partnera dolaziti kod nas“, zaključio je Radović.

Bonus video: