Dakićevci se nadaju novoj ponudi kupaca

Vukčević poručio da jedino Vladi Crne Gore i sudu mogu prepustiti da u njihovo ime odradi posao prodaje zemljišta
0 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Milan Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.12.2011. 08:43h

Na jučerašnjem zboru bivših radnika Radoja Dakića Milan Vukčević preuzeo je u potpunosti predsjedavanje Koordinacionim odborom povjerilaca, jer su na istom sastanku članovi paralelnog koordinacionog odbora podnijeli ostavku.

Za oko 1.800 bivših radnika, a danas povjerilaca „Radoja Dakića“ prema pravosnažnim sudskim presudama, bivša fabrika mašina duguje više od 43 miliona eura, naime, neisplaćenih 77 zarada (zajedno sa kamatama), a taj iznos svakog mjeseca se uvećava za više od 210.000 eura.

"Ne možemo se izjašnjavati na osnovu nedokumentovane priče i na bilo čiju riječ. Nadamo se novoj pisanoj ponudi konzorcijuma Zetagradnja-Čelebić za koju očekujemo da će za nas biti prihvatljiva" rekao je „Vijestima“ nakon zbora bivših radnika Milan Vukčević, predsjednik sada jedinstvenog Koordinacionog odbora.

Za isplatu potraživanja bivših radnika sudskim presudama predviđeno je 221.000 kvadrata zemljišta u krugu bivše fabrike mašina.

Prema riječima Vukčevića, jedino Vladi Crne Gore i sudu možemo prepustiti da u naše ime odradi ovaj posao.

Vukčević je poručio da nikome od bivših radnika “Radoja Dakića” koji su učestvovali u izmještanju iz sudske presude oko 50.000 kvadrata hipotekovanog zemljišta neće dozvoliti da uzme učešća u radu Koordinacionog odbora.

Jučerašnji zbor „dakićevaca“ je u jednom trenutku bio na ivici incidenta, ali se na svu sreću sve dobro završilo.

Bonus video: