Uprava KAP-a: Objavljene otpremnice su falsifikat

Iznošenje neistina o prodajnim cijenama aluminijuma potvrđuje da pojedinci ne biraju sredstva u podrivanju svih napora menadžmenta
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2011. 09:09h

Povodom teksta „Ostvarili dobit, a prijetili da će umanjiti zarade“ od 6. decembra, reagovao je izvršni direktor Kombinata aluminijuma Jurij Moisejev.

Menadžment KAP-a odlučno odbacuje sve informacije objavljene u dnevnom listu “Vijesti”, tim prije što materijal na koja se novinar poziva nijesu zvanična KAP-ova dokumenta. To je veoma lako zaključiti, jer se na vrlo loše urađenom falsifikatu, koji je konstruisan tako što je na obrascu otpremnice odštampana nepostojeća carinska faktura, jasno vidi da nema ni pečata, ni potpisa odgovornog lica.

Upravo iz svih ovih razloga, menadžment KAP-a je posebno neprijatno iznenađen što su baš “Vijesti” plasirale neistinu, jer ovaj dnevni list doživljavamo kao jedan od profesionalnih medija, sa orjentacijom na ekonomske teme.

Iznošenje neistina o prodajnim cijenama aluminijuma potvrđuje da pojedinci ne biraju sredstva u podrivanju svih napora koje menadžment trenutno ulaže u cilju ublažavanje složene ekonomske situacije i opstanka kompanije.

Na najprljaviji mogući način, mahanjem netačnim i falsifikovanim papirima, javnosti se predstavlja pogrešna slika o poslovanju KAP-a po pitanju ekologije, visine zarada i finansija.

Menadžment KAP-a će, poput svih drugih kompanija u svijetu kojima se zlonamjerno pokušava narušiti ugled i čast, svaki slučaj iznošenja falsifikovanih papira i neistinitih informacija u javnost odlučno i do kraja istražiti, a svi zaposleni za koje se utvrdi da učestvuju u tim prljavim igrama, biće automatski udaljeni s posla i utuženi nadležnom sudu. Našoj obavezi da na ovaj način zaštitimo poslovni ugled kompanije, punu podršku iskazao je i član Odbora direktora koji zastupa interese Vlade Crne Gore, Nebojša Dožić, navodi se u reagovanju Moisejeva.

Nijesu tačni podaci o platama

Uprava KAP-a reagovala je i povodom teksta „Pravnicima plata 3.400“, u kojem je član Izvršnog odbora Sindikata KAP-a Radovan Tošković u kojem je iznio podatke o visini zarada u KAP-u.

"Gospodin Tošković je odavno svim poznat u Kombinatu aluminijuma kao neko ko se, umjesto zaštite interesa članova svog sindikata, stalno i isključivo bavi razbuktavanjem netrpeljivosti jednog dijela zaposlenih protiv svojih kolega. Drugima riječima, g-din Tošković radi sve kako bi podsticao socijalnu mržnju koja prevazilazi okvir Kombinata aluminijuma.

Najnoviji primjer njegove spremnosti da podriva odnose između zaposlenih zarad svojih ličnih interesa, je i zlonamjerno iznošenje u javnost neistinitih informacija o visini zarada u našem kolektivu", navodi se u reagovanju Moisejeva.

***************************

Sjutra odgovor novinara

Bonus video: