Bivši radnici Autoprevoznog u petak sa nadležnima

Bivši radnici Autoprevoznog preduzeća koji su od 27. septembra danonoćno boravili ispred SSCG od 1. decembra protestuju samo tokom dana
69 pregleda 0 komentar(a)
Autoprevozno štrajk, Foto: Zoran Đurić
Autoprevozno štrajk, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.12.2011. 12:46h

Bivši radnici nikšićkog Autoprevoznog preduzeća sastaće se u petak sa nadležnima u cilju rješavanja njihovih problema.Predstavnik bivših radnika, Milosav Đikanović kazao je agenciji Mina-business da sastanak biti održan u Nikšiću.„Sastanak je zakazan u Skupštini Opštini Nikšić za petak u 11 sati“, rekao je Đikanović i naveo da se radnici nadaju da će se konačno pronaći riješenje.On je dodao da će sastanku prisustvovati savjetnik premijera Predrag Stamatović, predsjednik Opštine Nikšić, Nebojša Radojičić, direktor Tehnobaze, Radojica Lazović i generalni sekretar Saveza sindikata (SSCG), Zoran Masoničić.Bivši radnici Autoprevoznog preduzeća koji su od 27. septembra danonoćno boravili ispred SSCG od 1. decembra protestuju samo tokom dana.

Oni su zaprijetili i da će skočiti u Moraču sa mosta Blaža Jovanovića ako im se ne ispune zahtjeve.

Oni od 13. septembra organizuju proteste ispred prostorija SSCG, tražeći isplatu 250 eura po godini radnog staža, što je prije dvije godine dobilo njihovih 35 kolega. Svim radnicima nekadašnjeg Autoprevoznog, koji je nakon stečaja transformisan u Tehnobazu, isplaćeno je prije nekoliko godina po 1,92 hiljade eura otpremnine, a dodatni novac od SSCG dobio je samo dio zaposlenih, nakon što su štrajkovali glađu.

Bonus video: