Uprava KAP-a zaposlenima prijeti otkazima i sudskim tužbama

Pojedinci plasiraju neistine o poslovanju KAP-a, što predstavlja grubo kršenje svih zakonskih i moralnih načela, kaže Moisejev
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2011. 16:07h

Zaposleni koji su plasirali lažne informacije o poslovanju Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) dobiće otkaze i sudske tužbe, najavio je izvršni direktor fabrike, Jurij Moisejev.

"KAP će pokrenuti interne istrage svih zaposlenih, a oni koji su učestvovali u plasiranju lažnih informacija biće udaljeni s posla i protiv njih će biti pokrenut odgovarajući sudski postupak", naveo je Moisejev u saopštenju.

"Vijesti" su prenijele da je uprava KAP-a u drugoj polovini oktobra, u vrijeme dok je radnicima prijetila smanjenjem zarada, prodavala aluminijum po cijenama većim od 500 dolara po toni od zvaničnih berzanskih.

Novi interni podaci o poslovanju KAP-a, do kojih je došao podgorički list, pokazuju da je poslovodstvo fabrike u drugoj polovini oktobra prodavalo aluminijum kompaniji Glenkor International AG po cijenama i do 2,74 hiljade USD za tonu.

Moisejev je saopštio da će sudskom tužbom odgovoriti na sve neosnovane i neistinite optužbe koje dolaze sa adresa van KAP-a, kako bi zaštitili ugled kompanije.

On je naveo da bez obzira na dosadašnje uspjehe, pojedinci plasiraju neistine o poslovanju KAP-a, što predstavlja grubo kršenje svih zakonskih i moralnih načela.

"Neko je, očigledno, zainteresovan da neistinama po pitanju ekologije, visine zarada, finansija i drugih, predstavi javnosti pogrešnu sliku o KAP-u", kazao je Moisejev.

On je podsjetio da KAP trenutno proživljava ekonomsku krizu, pri čemu se ulažu maksimalni napori da se ublaži složena finansijska situacija u kompaniji.

"Uprkos mnogim teškoćama, uspjeli smo da platimo dio obaveza prema Elektroprivredi (EPCG) i formiramo zalihe sirovina dovoljne za kontinuiran rad tokom novogodišnjih praznika", rekao je Moisejev.

Galerija

Bonus video: