Radnici Autoprevoznog upozorili da će skočiti sa mosta

"Ako se naša situacija ne riješi, sa Blažovog mosta ćemo skakati, zvaćemo sve novinare da vide tu bruku", poručio je Đikanović
0 komentar(a)
Autoprevozno štrajk, Foto: Zoran Đurić
Autoprevozno štrajk, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.12.2011. 12:53h

Bivši radnici nikšićkog Autoprevoznog preduzeća upozorili su da će skočiti sa Blažovog mosta u Moraču ako se na sastanku sa nadležnima ne pronađe rješenje za njihov problem.

Predstavnik bivših radnika, Milosav Đikanović kazao je da bi sastanak o mogućem rješenju njihovog problema trebalo da se održi ove sedmice.

"Predstavnik sindikalnog povjereništva Nikšić, Branimir Gardašević nam je u ponedjeljak poslao faks o sastanku. Kada će biti tačno ne znamo, ali očekujemo tokom ove sedmice", rekao je Đikanović.

On je dodao da bi sastanku trebalo da prisustvuju savjetnik premijera, Predrag Stamatović, generalni sekretar Saveza sindikata (SSCG), Zoran Masoničić i predsjednik Opštine Nikšić, Nebojša Radojičić.

Radnici od 13. septembra organizuju proteste ispred prostorija SSCG, tražeći isplatu 250 eura po godini radnog staža, što je prije dvije godine dobilo njihovih 35 kolega

"Ako se naša situacija ne riješi, sa Blažovog mosta ćemo skakati, zvaćemo sve novinare da vide tu bruku", poručio je Đikanović.

Premijer Igor Lukšić je ranije radnicima poručio da će predlog o kreditnom zaduženju Opštine Nikšić i preduzeću Tehnobaza u cilju rješavanja njihovog problema, biti razmotren.

"Što se mene tiče, vrlo rado ću u svaki fond koji se formira u tom cilju uplatiti dio svojih primanja, kako bi bila ispravljena nepravda prema bivšim radnicima Autoprevoznog preduzeća", rekao je Lukšić nakon sastanka u Privrednoj komori (PKCG).

Bivši radnici Autoprevoznog preduzeća koji su od 27. septembra danonoćno boravili ispred SSCG od 1. decembra su protest nastavili samo tokom dana.

Oni od 13. septembra organizuju proteste ispred prostorija SSCG, tražeći isplatu 250 eura po godini radnog staža, što je prije dvije godine dobilo njihovih 35 kolega.

Svim radnicima nekadašnjeg Autoprevoznog, koji je nakon stečaja transformisan u Tehnobazu, isplaćeno je prije nekoliko godina po 1,92 hiljade EUR otpremnine, a dodatni novac od SSCG dobio je samo dio zaposlenih, nakon što su štrajkovali glađu.

Bonus video: