Medojević: KAP nije dužan, to je pranje novca

Medojević je upozorio ministra Milorada Katnića i premijera Igora Lukšića “da bilo kakvo preuzimanje plaćanja nepostojećih dugova predstavlja teško krivično djelo i veleizdaju Crne Gore
0 komentar(a)
KAP protest, Foto: Beta
KAP protest, Foto: Beta
Ažurirano: 02.12.2011. 14:23h

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević upozorio je sinoć javno da “dugovi KAP-a ne postoje, već da se radi o organizovovanom kriminalu i pranju novca”.

Ukoliko Vlada plati ovaj kredit PzP, će, kako je najavio Medojević, pozvati sindikat, studente i građane na demonstracije ispred Vlade.

"Vlasnici KAP-a su razradili poznatu šemu tzv. tollinga gdje preko svojih firmi prave štetne aranžmane i naduvavaju dugove", rekao je Medojević.

On poziva državnog tužioca Ranku Čarapić i specijalnog tužioca za organizovani kriminal Đurđinu Ivanović da odmah pokrenu istragu protiv:

  • menadžmenta KAP-a
  • ministra finansija Milorada Katnića
  • bivšeg ministra finasija Igora Lukšića
  • ministra vanjskih poslova Milana Roćena
  • potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića

Medojević je upozorio Katnića i premijera Lukšića “da bilo kakvo preuzimanje plaćanja nepostojećih dugova predstavlja teško krivično djelo i "veleizdaju Crne Gore”.

"Nakon političkih promjena kada tužilaštvo bude nezavisno moraće odgovarati za ovo što sada rade. Ponavljam, dugovi KAP-a ne postoje. Radi se o organizovanom kriminalu i pljački Crne Gore", rekao je lider PzP.

Pokret za promjene je danas tražio kontrolno saslušanje ministra Katnića.

Bonus video: