PzP traži da se Katnić sasluša prije odluke o KAP-ovom kreditu

Poslanik Radojica Živković smatra da će Vlada preuzeti 22 miliona EUR kredita KAP-a i smatra da je to već gotova stvar
0 komentar(a)
KAP, Foto: Luka Zeković
KAP, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.12.2011. 13:35h

Pokret za promjene (PzP) uputio je Skupštini predlog za kontrolno saslušanje ministra finansija, Milorada Katnića zbog mogućnosti da Vlada preuzme dug Kombinata aluminijuma (KAP) od 22 miliona EUR.

Poslanik PzP-a, Zarija Pejović, saopštio je da ta partija insistira da se utvrdi koji je interes države da preuzme dug KAP-a.

Iz PzP-a traže i da se utvrdi na koji način je utrošen zajam Dojče /Deutsche/ banke, odobren fabrici, koji bi Vlada mogla da preuzme na teret poreskih obveznika.

“Vlada je nagovijestila da će prestati sa praksom pružanja državne pomoći KAP-u, koja do sada iznosi više stotina miliona EUR”, navodi se u saopštenju Pejovića.

Štura izjava sumnjiva

On je dodao da je državna pomoć KAP-u bila predmet rasprave skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

“Odbor je tom prilikom predložio i kritički intonirane zaključke, koje Skupština nije usvojila, zbog toga što je klub Demokratske partije socijalista (DPS) naknadno povukao podršku zaključcima”, kazao je Pejović.

Član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet iz Nove srpske demokratije (Nova), Radojica Živković smatra da će Vlada preuzeti 22 miliona EUR kredita koji je KAP uzeo od Dojče /Deutsche/ banke sredinom prošle godine i smatra da je to već gotova stvar.

"Meni je vrlo štura i nelogična izjava ministra finansija Milorada Katnića da Vlada nije preuzela dug, ali da će da razmotri na koji način da ga preuzme",, kazao je Živković agenciji Mina-business.

Prema njegovim riječima, Vlada će uraditi sve što bude potrebno da spasi KAP, a pitanje je samo dokle će to ići jer će i njoj uskoro biti potrebna finansijska pomoć.

Bonus video: