EPS i EPCG spremne da se pomažu isporukama struje

Dogovoreno je da se u Podgorici održi sastanak svih operativaca elektroprivreda regiona kako bi se dogovorile zajedničke akcije za snabdijevanje električnom energijom svih potrošača
0 komentar(a)
struja, Foto: Arhiva Vijesti
struja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.12.2011. 16:18h

Elektroprivrede Crne Gore i Srbije saglasile su se da je elektroenergetska situacija u regionu teška zbog čega su spremne da pomognu jedna drugoj u slučaju potrebe hitnih isporuka energije.

Predstavnici dvije eleketroenergetske kompanije razgovarali su u Beogradu o trenutnoj situaciji u regionu i ocijenili da je komplikovana zbog loših meteoroloških uslova, manjka padavina i zagušenja prenosnih sistema, saopštila je Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

"Obje strane izrazile su spremnost da u slučaju eventualnih havarijskih situacija, u okviru ugovora i trenutnih mogućnosti, izađu u susret elektroenergetskom sistemu u pogledu hitnih isporuka energije", navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je da se u Podgorici održi sastanak svih operativaca elektroprivreda regiona kako bi se dogovorile zajedničke akcije za snabdijevanje električnom energijom svih potrošača.

O situaciji u elektronerergetskom sekoru u regionu razgovarali su predsjednik odbora direktora EPCG Srđan Kovačević i generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković.

Bonus video: