Policija ušla u Željezaru

Dok se ne obavi provjera dokumentacije, komercijalistima fabrike ostavljene su svega dvije prostorije za rad
0 komentar(a)
Željezara Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
Željezara Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.11.2011. 08:27h

Po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal Đurđine Ivanović juče su zapečaćene prostorije komercijalne službe Željezare.

Kako “Vijesti” saznaju, šest inspektora provjerava kompletnu dokumentaciju od novembra 2006. godine, kada su Vlada i državni fondovi potpisali kupoprodajni ugovor s holandskom kompanijom MNSS, pa do 19. aprila ove godine, odnosno do uvođenja stečaja.

Dok se ne obavi provjera dokumentacije, komercijalistima fabrike ostavljene su svega dvije prostorije za rad. Inspektori su u petak posjetili Željezaru tražeći da im se dostavi tražena dokumentacija, a kako je riječ o obimnoj i teškoj dokumentaciji odlučili su da zapečate prostorije i tu obave kontrolu.

“Vijesti” su prošle sedmice objavile da je angažovani vještak otkrio da je u toku 2009. godine tadašnja MNSS-ova uprava fabrike prodavala čelik svojoj kćerci firmi Željezari Nikšić B. V. u Amsterdamu po mnogo nižoj cijeni od proizvodne zbog čega je samo u tom periodu napravljen gubitak nikšićkoj kompaniji od preko milion eura.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: