Lukšić radnicima Autoprevoznog zbog zdravlja rekao da idu kući

"Očigledno da taj period koji ste ovdje proveli nikoga nije nešto posebno uzrujao", rekao je Lukšić
0 komentar(a)
Autoprevozno štrajk, Foto: Zoran Đurić
Autoprevozno štrajk, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.11.2011. 20:39h

Predlog da se omogući kreditno zaduženje Opštini Nikšić i preduzeću Tehnobaza u cilju rješavanja problema bivših radnika nikšićkog Autoprevoznog preduzeća biće razmotren, poručio je premijer Igor Lukšić.

On je, nakon sastanka u Privrednoj komori (PKCG), bivšim radnicima Autoprevoznog preduzeća, koji su dva mjeseca danonoćno protestovali ispred prostorija Saveza sindikata (SSCG), saopštio da nije bio upoznat sa tim predlogom, kao i da će vidjeti da li je to rješenje moguće.

"Što se mene tiče, vrlo rado ću u svaki fond koji se formira u tom cilju uplatiti dio svojih primanja, kako bi bila ispravljena nepravda prema bivšim radnicima Autoprevoznog preduzeća", rakao je Lukšić okupljenima.

On je bivšim radnicima Autoprevoznog predložio da zbog svog zdravlja eventualno rješenje problema sačekaju u svojim kućama.

"Očigledno da taj period koji ste ovdje proveli nikoga nije nešto posebno uzrujao. Radi vašeg zdravlja predlažem da odete kući, jer ćemo se prema tom problemu odnositi jednako, nezavisno da li ste na ulici ili u svojim kućama u Nikšiću", kazao je Lukšić.

Radnici Autoprevoznog preduzeća u četvrtak su radikalizovali protest i ušli u prostorije SSCG, nakon što je dan ranije u posljednjem trenutku otkazan sastanak sa potpredsjednikom Vlade, Vujicom Lazovićem.

Oni od 13. septembra organizuju proteste ispred prostorija SSCG, tražeći isplatu 250 eura po godini radnog staža, što je prije dvije godine dobilo njihovih 35 kolega. Od 27. septembra radnici danonoćno borave ispred SSCG.

Svim radnicima nekadašnjeg Autoprevoznog, koji je nakon stečaja transformisan u Tehnobazu, isplaćeno je prije nekoliko godina po 1.920 eura otpremnine, a dodatni novac od SSCG dobio je samo dio zaposlenih, nakon što su štrajkovali glađu.

Bonus video: