Energetski sektor okupio članove porodica, prijatelje i rođake

Još jedan od primjera kako se u poslu sastaju bračni drugovi, djeca roditelja poznatih po funkcijama i oni koje “umrežava” prijateljska nit
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2011. 09:32h

Energetski sektor okupio je članove porodica, prijatelje i rođake povezane najviše sa funkcionerima Demokratske partije socijalista, koja je svoju dvodecenijsku vladavinu potvrđivala i tako što je diktirala zaboravljanje dugovanja za struju potencijalnim glasačima.

Da je bilo ubjeđivanja za osvajanje biračkog tijela, zabilježeno je predreferendumskim snimkom vrbovanja birača preko računa kroz čuvenu aferu “Prelomi, Mašane”.

Izražena je porodična povezanost na radnim mjestima u energetskoj oblasti, kao i u mnogim ostalim segmentima društva. Samo što stanje u energetici diktira cijene struje, a plaćanje tih računa jedno je od najvažnijih opterećenja budžeta građana.

Elektroprivreda i Prenos (CGES), Regulatorna agencija za energetiku (RAE), preduzeće Operator tržišta i dio Ministarstva ekonomije zadužen za energetiku, pojedinačno ili zajedno - još je jedan od primjera kako se u poslu sastaju bračni drugovi, djeca roditelja poznatih po funkcijama i oni koje “umrežava” prijateljska, kumovska i rođačka nit.

“Vijesti” izdvajaju zanimljive relacije (primjere) u jednoj od najprofitabilnijih oblasti.

Prijatelj šefa diplomatije Milana Roćena je pomoćnik ministra ekonomije za energetiku, kadar DPS-a Miodrag Čanović. Čanović je i u Odboru direktora državne Elektroprivrede, kojom upravlja italijanski suvlasnik i vladin partner. Njegova supruga Irena Čanović radi u Prenosu.

Miodragov brat Vojo Čanović odavno je u nikšićkoj distribuciji. Bio je direktor, a i sada je na jednoj od odgovornijih pozicija.

Predsjedavajući Odbora Agencije za energetiku Dragutin Martinović bio je direktor Distribucije i član Odbora direktora EPCG. Elektroinženjer Martinović i Miodrag Čanović su kumovi, a poznaju se iz studentskih dana.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: