Radnici Autoprevoznog radikalizovali protest

Trebalo je da održe sastanak sa potpredsjednikom Vlade, Vujicom Lazovićem, ali je otkazan u posljednjem trenutku
0 komentar(a)
Autoprevozno štrajk, Foto: Boris Pejović
Autoprevozno štrajk, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.11.2011. 13:06h

Bivši radnici nikšićkog Autoprevoznog preduzeća radikalizovali su protest i ušli u prostorije Saveza sindikata (SSCG) gdje će ostati dok im se ne ispune zahtjevi.

"Preći ćemo u hodnike ili prostorije Saveza odakle ne izlazimo dok se ne riješi naša situacija. Dva mjeseca smo na ulici, to je stvarno katastrofa", kazao je predstavnik bivših radnika, Milosav Đikanović nakon sastanka sa generalnim sekretarom SSCG, Zoranom Masoničićem.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u srijedu trebalo da bude održan sastanak sa potpredsjednikom Vlade, Vujicom Lazovićem, ali da je otkazan u posljednjem trenutku.

"Kazali su nam da je Lazović u Beču i da je sastanak otkazan. A u današnjim novinama smo vidjeli da je bio u Podgorici. Uporno nas lažu i šest mjeseci prazno obećavaju", saopštio je Đikanović.

On je naveo da je Masoničić stupio u kontakt sa Lazovićevim kabinetom i da se nada rješenju situacije nakon tog sastanka.

"Masoničić je rekao da ima nekih pomaka, ali mi ništa ne vjerujemo dok ne dođe do sastanka", kazao je Đikanović.

On je naveo da radnici ne znaju ko koči rješenje njihove situacije, jer predsjednik Opštine Nikšić, Nebojša Radojičić i direktor Tehnobaze, Radojica Lazović su više nego spremni da pomognu radnicima.

"Svi radnici imaju preko 40 godina radnog staža, a 17 kolega je završilo u bolnicu u toku ovih protesta. Nijesmo zaslužili ovakav tretman", dodao je Đikanović.

Bivši radnici Autoprevoznog preduzeća od 13. septembra organizuju proteste ispred prostorija SSCG, tražeći isplatu 250 eura po godini radnog staža, što je prije dvije godine dobilo njihovih 35 kolega. Od 27. septembra oni danonoćno borave ispred SSCG.

Svim radnicima nekadašnjeg Autoprevoznog, koji je nakon stečaja transformisan u Tehnobazu, isplaćeno je prije nekoliko godina po 1.920 eura otpremnine, a dodatni novac od SSCG dobio je samo dio zaposlenih, nakon što su štrajkovali glađu.

Bonus video: