Na Žabljaku sve spremno za zimsku sezonu, fali samo snijeg

Hotelijeri ističu da su i cjenovnike, prošlogodišnje, ponegdje i niže, prilagodili aktuelnom ekonomskom trenutku
166 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2011. 20:12h

Turistički poslenici u gradu pod Durmitorom spremni su za zimsku sezonu.

Očekuju snijeg, neophodan preduslov da popune kapacitete i pruže kvalitetan doček i uslugu.

“I ne samo što su, kako ističu, domaćinski napunili zamrzivače i sušare za mesne proizvode, hotelijeri ističu da su i cjenovnike, prošlogodišnje, ponegdje i niže, prilagodili aktuelnom ekonomskom trenutku”, rekao je Boro Nikolić, direktor lokalne Turističke organizacije.

On je kazao da će sredinom decembra svi kapaciteti biti u pogonu sa cijenama na prošlogodišnjem nivou, koje su u prosjeku za 20 odsto niže od ponuđenih za najveselije dane.

“Tokom novogodišnjih praznika smještaj u dvokrevetnim sobama žabljačkih hotela kretaće se od 25 do 40 eura, zavisno od broja zvjezdica. U apartmanima i poluapartmanima cijena je od 35 do 70 eura. Nakon praznika cijene su u prosjeku za 20 odsto niže. Najam kreveta u privatnom smještaju je od deset do 15 eura”, rekao je Nikolić.

A za doček Ana Bekuta, "Bego bend"...

On je saopštio i cijene novogodišnjih aranžmana u pojedinim hotelima.

“U ’Planinci’, sa svečanom novogodišnjom večerom, trodnevni aranžman po osobi košta 270, pet dana 340, a sedam 410 eura. U tom hotelu završava se kompleksna zamjena enterijera u sobama, a za praznike nastupaju Ana Bekuta, Nina Žižić, ’OK bend’ i ’NIK bend’.

U ’Polar staru’, u periodu od 30. decembra do 3. januara, polupansion po osobi košta od 320 u dvokrevetnoj, do 480 u dupleks apartmanu. U cijenu je uračunata svečana večera, a u muzičkom programu nastupaju Jadranka Barjaktarević, Milica Todorović i ’Bego bend’.

U ’Ski hotelu’, pored bazena i saune, za dodatnih 50 eura organizuju doček Nove godine uz živu muziku. Muzika uživo čuće se i iz hotela ’Žabljak’, ’Enigme’, novootvorenog ’Soa’ ali i iz restorana ’Javorovača’ i ’Zlatni papagaj’”, kazao je Nikolić.

Doček Nove godine organizuju i u noćnim klubovima i kafeima “Oro”, “Čudna šuma”, “Rojal”, “Manini” i “Siti”

On je rekao da doček Nove godine organizuju i u noćnim klubovima i kafeima “Oro”, “Čudna šuma”, “Rojal”, “Manini” i “Siti”.

Na skijalištu Savin kuk takođe organizuju doček Nove godine, po tradiciji kompilaciju provoda u nekom od tamošnjih restorana i noćnog skijanja na osvijetljenim stazama.

Galerija

Bonus video: