Kanađani zainteresovani za gradnju hidroelektrane na Limu

On se sastao sa pomoćnikom ministra za održivi razvoj i turizam, Ivanom Vojinović i ocijenio da je Crna Gora prelijepa zemlja velikih potencijala
0 komentar(a)
Lim, Foto: Flyandtrout.com
Lim, Foto: Flyandtrout.com
Ažurirano: 22.11.2011. 14:44h

Kanadska kompanija REV, koja gradi hidroelektrane Brodarevo 1 i Brodarevo 2 na Limu u Srbiji, uskoro će predložiti mogućnost realizacije projekata na toj rijeci u Crnoj Gori, najavio je ambasador Kanade, Roman Vaščuk.

On se sastao sa pomoćnikom ministra za održivi razvoj i turizam, Ivanom Vojinović i ocijenio da je Crna Gora prelijepa zemlja velikih potencijala.

Vaščuk je zadovoljan što je kanađanin Piter Mank inicijator jednog od najljepših projekata u Crnoj Gori.

„U Crnoj Gori, osim Porto Montenegra posluje i kanadska IBI Grupa koja u saradnji sa crnogorskim Centrom za arhitekturu i urbanizam radi na izradi prostornog plana za Durmitor, ali i izradi strategije za razvoj solarne energije“, rekao je Vaščuk.

Vojinović je saopštila da projekti, kao što je Porto Montenegro, ostavljaju dalekosežne pozitivne posljedice na prepoznatljivost Crne Gore, jer šalju pozitivne impulse ka potencijalnim turistima, turoperaterima i investitorima.

Ona je ocijenila i da je dinamika razmjene crnogorskih i kanadskih studenata, pozitivna i predstavlja veoma uspješan vid saradnje dvije zemlje.

Bonus video: