Crnogorska turistička ponuda u Seulu

Tokom Kongresa, Sekulić će se sastati sa izvršnim direktorom DRV, Kristianom Oterom i predsjednikom te organizacije, Jurgenom Bušijem
0 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.11.2011. 11:48h

Turistička ponuda Crne Gore biće ove sedmice predstavljena na kongresu Njemačkog udruženja turoperatora i turističkih agencija (DRV) koji se održava u Seulu, najavljeno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Na Kongresu, koji će biti održan od četvrtka do subote, biće proglašen i dobitnik nagrade Eko Trofej koja se dodjeljuje za posebno uzorne održive turističke projekte iz čitavog svijeta.

"Ove godine u pet finalista ušla je i Crna Gora i to sa projektom Wilderness Hiking and Biking", kazali su iz Ministarstva i dodali da će crnogorsku delegaciju na Kongresu predvoditi ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Sekulić.

Crnogorsko predstavljanje na Kongresu bitno je jer će Crna Gora biti domaćin tog skupa u novembru naredne godine. Tom prilikom će je posjetiti preko hiljadu predstavnika njemačke turističke industrije.

Tokom Kongresa, Sekulić će se sastati sa izvršnim direktorom DRV, Kristianom Oterom i predsjednikom te organizacije, Jurgenom Bušijem.

"Kongres DRV-a najznačajniji je događaj u turističkoj industriji Njemačke i okuplja 800 do hiljadu predstavnika značajnih njemačkih turističkih subjekata, a oko 80 odsto ukupnog turističkog prometa sa njemačkog tržišta se realizuje preko članica tog udruženja", navode iz Ministarstva i dodaju da je DRV jedno od tri najveća svjetska turistička udruženja.

Bonus video: