MMF savjetovao Crnoj Gori da iskoristi svoje potencijale

Delegacija MMF-a je razgovarala je sa premijerom Igorom Lukšićem, koji ih je informisao o aktuelnoj ekonomsko – političkoj situaciji u zemlji
71 pregleda 0 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Boris Pejović
Igor Lukšić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.11.2011. 16:58h

Ekonomsku politiku u Crnoj Gori treba voditi u pravcu iskorišćavanja prednosti koje zemlja ima kao značajna investiciona i turistička destinacija, ocijenili su predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Delegacija MMF-a, predvođena šefom misije za Crnu Goru Gervinom Belom, razgovarala je sa premijerom Igorom Lukšićem, koji ih je informisao o aktuelnoj ekonomsko – političkoj situaciji u zemlji.

"Lukšić je u tom kontekstu istakao da Vlada u kontinuitetu realizuje aktivnosti na jačanju makroekonomske stabilnosti, kroz sprovođenje strukturnih reformi, smanjenje biznis barijera i kreiranje povoljnog investicionog ambijenta", saopšteno je iz Vlade.

Predstavnici MMF-a pozitivnim su ocijenili reforme koje sprovodi Vlada i pokazali spremnost za dalju saradnju sa Crnom Gorom po pitanju kreiranja održivog i stabilnog ekonomskog sistema.

Sagovornici su konstatovali da kriza u eurozoni može uticati i na privrednu stabilnost zemalja ovog regiona i u tom kontekstu od izuzetnog značaja je vođenje politike javnih finansija koja se zasniva na principima održivosti uz poseban naglasak na kontrolu budžetskog deficita.

Bonus video: