Udar za radnike

Nikšićki sindikat apeluje na EPCG da ne poskupljuje struju

On ističe da bi smanjenje cijene naftnih derivata dovelo i do snižavanja cijena osnovnih životnih namirnica čime bi država pokazala brigu za građane
0 komentar(a)
Branko Gardašević, Foto: Svetlana Mandić
Branko Gardašević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.11.2011. 18:48h

Opštinski odbor SSCG Nikšić upozorava da bi poskupljenje cijene električne energije sigurno dovelo do protesta, posebno u gradu pod Trebjesom gdje je veliki broj radnika ostao bez posla.

"Apelujemo na Regulatornu agenciju i većinskog vlasnika A2A Elektroprivrede Crne Gore da ne povećavaju cijenu električne energije domaćinstvima koja su već ekonomski enormno iscrpljena, te da se u dogovoru sa državom nađu drugi načini i izvori pokrivanja eventualno skuplje cijene električne energije iz uvoza od odobrene od Regulatorne agencije", navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsjednik nikšićkih sindikalaca koji djeluju pri SSCG Branko Gardašević.

On ističe da bi smanjenje cijene naftnih derivata dovelo i do snižavanja cijena osnovnih životnih namirnica, a što bi zaštitilo ionako loš budžeta radnika i građana, stvarilo bolji ambijent za rad i život, čime bi država pokazala brigu za građane i smanjila prisutne tenzije.

"Nizak standard zaposlenih obavezuje sve relavantne subjekte u državi da se onemogući, spriječi i zaštiti smanjivanje i onako niskih zarada, koje ostvaruje većina zaposlenih, kao i da se uštede i unutrašnje preraspodjele vrše na teret enormnih zarada i naknada a ne smanjivanjem i onako niskih zarada određenih kategorija zaposlenih koji opravdano ispoljavaju nezadovoljstvo svojim veoma niskim standardom i nemogućnošću da ostvare minimalnu egzistenciju dostojnu čovjeka", naglasio je Gardašević.

Elektroprivreda je u petak Regulatornoj agenciji za energetiku poslala zahtjev za odobravanje većeg prihoda za 11 miliona što bi izazvalo povećanje cijena električne energije. Regulator do 18. decembra treba da odgovori da li će odobriti poskupljenje i koliko će iznositi.

Preporučujemo za Vas