Italijani vrše pritisak na EPCG za veće cijene struje

A2A je nezadovoljan cijenama struje, posebno aprilskim padom tarifa, tvrdeći da to doprinosi gubitku u poslovanju
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2011. 09:13h

Predstavnici Vlade i italijanskog A2A dogovorili su se da se ubrza plaćanje dugova za struju državnih institucija i opština, da Elektroprivreda hitno bude oslobođena dugovanja Kominata aluminijuma i da se što prije usaglasi aneks ugovora za EPCG.

Italijanski partner u EPCG gubi strpljenje zbog KAP-a, koji duguje preko 32 miliona eura, i zaključeno je da se problem sa tim potrošačem hitno dugoročno mora riješiti. Moguće preko novog partnera za Kombinat.

Pominjane su nepovoljne cijene struje, otežana naplata dugovanja građana, opština i javnih preduzeća...

“Vijestima” je to rečeno nakon jučerašnjeg sastanka premijera Igora Lukšića i ministara finansija i ekonomije Milorada Katnića i Vladimira Kavarića sa generalnim direktorom A2A Renatom Ravanelijem i članom Odbora direktora EPCG Maurom Miljom.

Zbog "konsultacija" u kafiću zakasnio na sastanak: Lukšićevo vozilo

"U dijelu razgovora o faktorima koji nepovoljno utiču na poslovanje EPCG - rastu uvoznih cijena, neurednom plaćanju dugova, kao i visini cijena struje, premijer je ukazao na spremnost Vlade da u predstojećem periodu sprovede mjere na njihovom prevazilaženju. To prije svega u dijelu koji se tiče dugova javnog sektora na državnom i lokalnom nivou i obezbjeđenju uslova za stabilno poslovanje crnogorske kompanije", zvanično su saopštili iz kabineta predsjednika Vlade.

A2A je nezadovoljan cijenama struje, posebno aprilskim padom tarifa, tvrdeći da to, uz lošu naplatu dugovanja i drastično skuplji uvoz od troška koji je Agencija za energetiku odobrila da se “prebije” preko aktuelnih cijena, doprinosi gubitku u poslovanju.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: