Daka ostaje u Željezari do 15. decembra

Kompanija MNSS u petak je uložila žalbu na rješenje prvostepenog Privrednog suda, koji je odbacio njihov Plan reorganizacije i proglasio bankrot
0 komentar(a)
Daka Davidović, Foto: Ivan Petrušić
Daka Davidović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.11.2011. 15:48h

Stečajni upravnik Željezare, Veselin Perišić, saopštio je da će do 15. decembra produžiti saradnju sa nikšićkom kompanijom Neksan, koja od maja organizuje proizvodnju u toj fabrici.

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji Željezare i vlasnika Neksana, Miodraga Davidovića, prethodno je bio produžen do danas.

Perišić je podsjetio da je bivši vlasnik Željezare, kompanija Montenegro spešelti stils /Speciality steels/ (MNSS), u petak uložila žalbu na rješenje prvostepenog Privrednog suda, koji je odbacio njihov Plan reorganizacije i proglasio bankrot.

"Očekujemo da će Apelacioni sud što skorije odgovoriti na žalbu MNSS-a, a mi ćemo za ovih 30 dana i dalje organizovati proizvodnju u Željezari sa firmom Neksan", rekao je Perišić.

Prema njegovim riječima, ukoliko Apelacioni sud odbaci žalbu MNSS-a uslijediće pripreme za procjenu vrijednosti imovine Željezare, kako bi se što brže pronašao strateški partner.

Privredni sud je 19. aprila uveo stečaj u Željezaru na zahtjev radnika koji su prijavili oko 12 miliona EUR potraživanja.

Perišić je saopštio da su i Željezara i Neksan zainteresovani za nastavak saradnje sa njemačkom firmom Šolc /Scholz/, sa kojom je u junu sklopljen ugovor o isporuci specijalnih čelika.

On je podsjetio da ugovor Neksana i Šolca nije raskinut i da će sa tom njemačkom komapnijom uskoro pokušati organizovati sastanak.

"Nema nikakve krivice Željezare i Neksana za bilo kakav poremećaj u poslovnoj saradnji sa Šolcom. Vjerujemo da kompanija Šolc ima i dalje interes da sarađuje sa nama i da ćemo sa njima ostati na dobrom fonu kao potencijalnom strateškom partneru, ukoliko dođe do prodaje Željezare", zaključio je Perišić.

Bonus video: