"Qatari Diar" do 2014. najavljuje otvaranje kompleksa vrijednog 250 miliona

Tokom naredne tri godine plaža bivšeg "Plavog horizonta" biće na raspolaganju javnosti
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2011. 15:21h

Katarski državni investicioni fond "Qatari diar" (QD) u izgradnju novog ultraluksuznog turističkog kompleksa koji će biti napravljen na mjestu dosadašnjeg hotela "Plavi horizont" u uvali Pržna kod Tivta, uložiće ukupno 250 miliona eura.

Čitav posao trebalo bi da bude završen do septembra 2014. saopšteno je na konferenciji u Tivtu na kojoj je QD predstavio investicione planove u Crnoj Gori.

Katarski investicioni fond lani je za oko 28 miliona eura od tivatskog HTP "Primorje" kupio hotel "Pavi horizont" i oko 240.000 kvadrata zemljišta u jednoj od najljepših uvala u Crnoj Gori, kao i zemljište u Bonićima kod Tivta.

Skols, koji je dalji rođak poznatog britanskog fudbalera Pola Skolsa, obećao je da će pored ostalih, i njemu ponuditi mogućnost da kupi neku od vila u budućem kompleksu

"Grandiozni nekretninski projekti koji ostavljaju jak utisak", specijalnost su, kako kaže Skols, "Qatari Diara" koji takve projekte vrijedne stotine miliona eura realizuje širom svijeta.

Do sada je u svoj najnoviji projekat u Crnoj Gori QD uložio 42 miliona eura uključujući i kupovinu zemljišta, a već u septembru naredne godine u uvali Pržna počeće izgradnja novog hotela kapaciteta 100 do 120 soba, ranga pet ili šest zvjezdica, te niza rezidencijalnih vila i apartmana, trgivinskih, ugostiteljskih i sportsko-rekreativnih sadržaja.

"Očekujemo da do kraja godine bude usvojen DUP za taj kompleks, te da u septembru 2012. dobijemo građevinsku dozvolu i odmah započnemo izgardnju. Rušenje starog hotela "Plavi horizont" počeće narednog mjeseca", kazao je Skols.

Prema njegovim riječima tokom naredne tri godine rušenja starog i gradnje novog kompleksa na Pržnom, čuvena plaža bivšeg "Plavog horizonta" biće na raspolaganju javnosti, a njen operater u unapređenim aktuelnim plažnim ugostiteljskim sadržajima biće HTP "Primorje".

Skols, koji je dalji rođak poznatog britanskog fudbalera Pola Skolsa, obećao je da će pored ostalih, i njemu ponuditi mogućnost da kupi neku od vila u budućem kompleksu na Pržnom jer je za QD značajno da među kupcima ima i poznata imena iz svijeta sporta, politike ili šou biznisa.

Vlada i opština jedva čekaju novi hotel

Pomoćnica ministar održivog razvoja i turizma Sanja Lješković-Mitrović kazala je da je taj resor 1. avgusta dao pozitivno mišljenje na nacrte urbanističkih projekata navog komplesa na Plavom horizontu, te da očekuje da predlog DUP-a bude usvojen tokom narednog mjeseca kako bi radovi što prije počeli.

"Opština intenzivno u komunikaciji sa QD radi da kvalitetno odgovori svim potrebama investitora. Očekujem da ćemo na sjednici SO krajem decembra usvojiti DUP, pa će se stvoriti preduslovi da investitor u gradnju krene možda i ranije nego što su rokovi koje su nam saopštili", kazao je gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš.

Galerija

Bonus video: