Bivši radnici Arsenala o obećanjima Vlade: Pola godine ćutanja

Na konferenciji je podsjećeno da je na sastanku u maju obećano da će država u narednih mjesec dana bivšim radnicima i penzionerima raspodijeliti i uplatiti 500.000 eura
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Siniša Luković
Arsenal, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.11.2011. 19:44h

Udruženje penzionera i bivših radnika Arsenala izrazilo je protest što ni šest mjeseci nakon posljednjeg sastanka sa predstavnicima Vlade nijesu realizovana obećanja koja su im tada dali članovi kabineta premijera Igora Lukšića.

Iz Udruženja su, na konferenciji za novinare, saopštili da je premijerov savjetnik Predrag Stamatović, na sastanku, u maju u Podgorici, obećao da će država u narednih mjesec dana bivšim radnicima i penzionerima Arsenala raspodijeliti i uplatiti 500.000 eura.

„Obećano nam je i da će u roku od tri mjeseca Vlada raspisati tender za prodaju bivšeg Arsenalovog pogona Opatovo, od čega, prema sporazumu koji smo 29. juna 2007. potpisali sa Vladom i Opštinom Tivat, radnici, bivši radnici i penzioneri Arsenala treba da dobiju 70 odsto sume koja bi se prihodovala od te prodaje, ali do danas ništa od toga”, rekli su u Udruženju.

On je dodao da su od Vlade i pravnih zastupnika iz advokatske kancelarije „Velimirović“ dobili tumačenje da se “likvidacija Arsenala ne može završiti zbog nekih komplikovanih administrativno-pravnih formalnosti, ali i potrebe da se od preostalih oko pola miliona eura novca dobijenog nakon likividacije MTRZ mora platiti porez za robu koju je prodala likvidaciona uprava, ali i onu koja je prethodno ustupljena Manku”.

„Kada bi se to sve odbilo, ostalo bi manje od 200.000 eura za raspodjelu nama, pa bi dobili manje od pet eura po osobi, što je neprihvatljivo“, istakli su u Udruženju.

Bonus video: