Nova traži da se Manku oduzme status počasnog građanina Tivta

Iz kompanije "Porto Montenegro" objašnjeno je da Mank nema potrebu da se zbog toga bilo kome izvinjava, te da to nisu bile uvrede na račun Tivćana
0 komentar(a)
mank, Foto: Toronto Life/ Porto Montenegro
mank, Foto: Toronto Life/ Porto Montenegro
Ažurirano: 13.11.2011. 12:47h

Odbornici Nove srpske demokratije u Skupštini Opštine Tivat će na prvoj narednoj sjednici lokalnog parlamenta podnijeti predlog odluke, kojom bi se poništila Odluka SO, a kojom je kanadski biznismen Piter Mank proglašen počasnim građaninom Tivta, saopštio je predsjednik OO Nove u Tivtu Rato Brajković.

On je dodao da je razlog za ovakav predlog Nove Mankova izjava kanadskim novinama "Toronto Life", "gdje je na neprimjeren način omalovažio i uvrijedio sve građane Tivta".

Opisujući kako je 2007. od Vlade Crne Gore kupio tivatsko vojno brodogradilište Arsenal, Mank je, pored ostaloga, "Toronto Lifeu" kazao i da ga je gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš tada ostavio nasamo sa "šest krupnih brodogradilišnih radnika" koji nisu bili prijateljski nastrojeni prema njemu, te da su mu oni ličili na "bandu Kiprana iz prošlog vijeka", kao i da je "vrlo teško metalcu-radniku brodogradilišta iz Tivta objasniti što je Sent Trope ili Porto Fino, kada on nikada ni jahtu vidio nije".

Iz njegove kompanije "Porto Montenegro" objašnjeno je da Mank nema potrebu da se zbog toga bilo kome izvinjava, te da to nisu bile uvrede na račun Tivćana, već Mankov "pokušaj da novinarima stranih medija dočara atmosferu opravdane zabrinutosti radnika bivšeg Arsenala zbog zatvaranje brodogradilišta, ali i strastvenost i emocionalnost koja je svojstvena Crnogorcima”.

Predsjednik OO Nove Rato Brajković saopštio je da ta partija za svoju inicijativu za ukidanje statusa počasnog građanina Tivta Piteru Manku, "ima načelnu saglasnost većine opozicionih stranaka u SO Tivat, a "nadamo se da će i većina odbornika vladajućih stranaka podržati predlog naše odluke".

"Takođe podržavamo zahtjev bivših članova rukovodstva sindikata Arsenala, a sada istoimene NVO, kojim se traži izvinjenje od Pitera Manka svim građanima Tivta zbog uvreda koje je izrekao", zaključio je čelnik tivatske Nove.

Bonus video: