SSCG: Senka Rastoder prekinula štrajk glađu

"Dogovoreno je da se sjutra isplati akontacija zarade, a do kraja sljedeće sedmice ostatak do pune zarada"
0 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Boris Pejović
Senka Rastoder, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.11.2011. 20:27h

Predsjednica sindikata zaposlenih u Savezu sindikata Crne Gore (SSCG) Senka Rastoder prekinula je štrajk glađu u koji je, zbog četiri neisplaćene zarade, stupila prije 11 dana.

"Prekidam štrajk na zahtjev kolega i Skupštine SSCG", kazala je Rastoder navinarima.

Ona je objasnila da je kao predsjednica Sindikalne organizacije štrajkovala u ime svih zaposlenih uz uslov da SSCG počne socijalni dijalog sa svojim radnicima.

"Dogovoreno je da se sjutra isplati akontacija zarade, a do kraja sljedeće sedmice ostatak do pune zarada i da se omogući normalno održavanje predstojećeg kongresa. Kada su ostali problemi zaposlenih u pitanju mi smo pokazali maksimalan stepen tolerancije iako smo svjesni situacije u kojoj se SSCG nalazi", rekla je Rastoder.

Za preostale dvije zarade koje im duguju, kazala je Rastoder, pregovori će početi u ponedjeljak

Za preostale dvije zarade koje im duguju, kazala je Rastoder, pregovori će početi u ponedjeljak. Ako ne uspiju Rastoder je opet najavila štrajk glađu.

Ona je rekla da oko prekida gladovanja nije pregovarala sa generalnim sekretarom Zoranom Masoničićem već sa članovima Skupštine koji su je zvali na sjednicu.

Zaposlenima sjutra po 200 eura

Masoničić je kazao da da će zaposlenima sjutra tokom dana biti uplaćeno po 200 eura, a da će “na sve moguće načine” tokom naredne nedjelje doći do ostatka novca za tu platu.

"Tražio sam da Skupština da formira pregovarački tim koji će se baviti preostalim zaradama. SSCG sada jeste u finansijskoj krizi ali vjerujem da će se uskoro to itekako promijeniti", kazao je Masoničić.

Zaposleni u SSCG će nastaviti da izražavaju svoje nezadovoljstvo svakodnevnom jednočasovnom obustavom rada.

Bonus video: