Udruženje kupaca AMIA diže američku zastavu na Zavali

Američke zastave će, kako su najavili, podići državni sekretar Merilenda, Džon Mekdona koji sa delegacijom te države boravi u posjeti Crnoj Gori
144 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2011. 12:21h

Udruženje kupaca vila na Zavali /Astra Montenegro Investment Association/ (AMIA) sjutra će na tom kompleksu svečano podići američku i zastavu države Merilend kao znak podrške investitorima iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Iz AMIA su saopštili da dosadašnja ulaganja američkih investitora u projekat Astra Montenegro iznose deset miliona dolara, a planiraju i da nastave sa investiranjem do završetka projekta.“Podizanje zastave simbolizuje posvećenost investitora da zajedno sa ostalima koji su uključeni da završe projekat”, navodi se u saopštenju. Američke zastave će, kako su najavili, podići državni sekretar Merilenda, Džon Mekdona koji sa delegacijom te države boravi u posjeti Crnoj Gori.

Zavala

“Mekdona će na Zavali gradonačelniku Budve, Lazaru Rađenoviću uručiti i pismo gradonačelnika Vest Palm Biča kojim taj grad prihvata bratimljenje sa Budvom”, saopšteno je iz AMIA. Delegacija države Merilend u posjeti je Crnoj Gori jer u Podgorici funkcioniše njena kancelarija za zapadni Balkan, Američko-crnogorski poslovni savjet.Kako su naglasili, ulazak američkih investitora u projekat na zavali rezultat je prvog ekonomskog samita za zemlje zapadnog Balkana i SAD koji je održan u martu u Baltimoru, a organizovao ga je Američki savjet u partnerstvu sa državom Merilend. Ceremonija koja treba da počne u 14 sati, biće održana u hotelu Maestral u slučaju da vrijeme bude loše.

Galerija

Bonus video: