Senka Rastoder i radnici Autoprevoznog nastavljaju štrajk

Rastoder je podsjetila da joj je generalni sekretar SSCG, Zoran Masoničić ranije obećao isplatu jedne plate u četvrtak, ali više to nije pominjao
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2011. 12:25h

Radnici nikšićkog Autoprevoznog preduzeća i predsjednik Štrajkačkog odbora sindikalne organizacije Stručne službe Saveza sindikata (SSCG), Senka Rastoder, nastavljaju sa štrajkom jer nema naznaka da će se njihovi problemi uskoro riješiti.

Rastoder je rekla da joj se niko od rukovodstva te radničke organizacije nije obraćao od prošlog četvrtka, kada su joj dostavili dopis da napusti SSCG u kojima od 31. oktobra štajkuje glađu u ime svih zaposlenih.

"Niko mi se nije obraćao i mislim da nemaju ni namjeru to da rade", kazala je Rastoder.

Ona je podsjetila da joj je generalni sekretar SSCG, Zoran Masoničić ranije obećao isplatu jedne plate u četvrtak, ali više to nije pominjao.

"U četvrtak je Skupština SSCG i koliko je rukovodstvo zabrinuto za radnike najbolje pokazuje to što na dnevnom redu nijesu štrajkovi u Savezu", objasnila je Rastoder.

Predstavnik bivših radnika Autoprevoznog, Milosav Đikanović kazao je da im se Masoničić, iako je rekao da će im javiti da li je stupio u kontakt sa ministrom finansija, Miloradom Katnićem, nije obraćao.

Đikanović je ranije rekao da im je Masoničić obećao da će u ponedjeljak stupiti u kontakt sa Katnićem kako bi se njihovi zahtjevi što prije ispunili.

Bivši radnici tog nikšićkog preuzeća mjesec i po borave ispred prostorija SSCG.

"Ovo je stvarno sramota. Sve nas lažu, kao danas će se regulisati problemi, pa sjutra. Više je neizdrživo", naveo je Đikanović i dodao da im Masoničić prenosi stavove predstavnika Vlade.

Zaposleni u Stručnoj službi, njih tridesetak, od 26. septembra svakodnevno održavaju jednosatni štajk upozorenja, dok oni iz opštinskih povjereništava štrajkuju na radnim mjestima.

Oni traže isplatu zarada za jul, avgust, septembar i oktobar, kao i njihovu redovnu islatu, jer više od godinu i po primaju plate sa višemjesečnim kašnjenjem.

Bivši radnici Autoprevoznog preduzeća od 13. septembra protestuju ispred prostorija SSCG, tražeći isplatu 250 EUR po godini radnog staža, što je prije dvije godine dobilo njihovih 35 kolega.

Svim radnicima nekadašnjeg Autoprevoznog, koji je nakon stečaja transformisan u Tehnobazu, isplaćeno je prije nekoliko godina po 1,92 hiljade EUR otpremnine, a dodatni novac od SSCG dobio je samo dio zaposlenih, nakon što su štrajkovali glađu.

Galerija

Bonus video: