Ni nakon 8. tendera hotel Piva i kafana Komarnica nijesu prodati

"Dogovorili smo se da ćemo, ukoliko ne bude zainteresovanih kupaca, organizovati novi sastanak sa nadležnima. Sada ćemo zatražiti da se isti što prije organizuje", rekla je Tadić
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2011. 13:06h

Ni nakon osmog tendera jedini hotel u Plužinama - „Piva“, kao i kafana Komarnica, nijesu prodati. Hotel i kafana, koji su nuđeni za 295.000 eura, su jedina preostala imovina Ugostiteljko-turističkog preduzeća (UTP) Piva.

Prethodno je dio imovine prodat za 151 hiljadu eura, što je stečajni upravnik Veselin Raičević iskoristio da zaposlenima poveže radni staž za prethodne dvije godine i uplati 25 odsto ukupnih potraživanja.

Bivšim radnicima UTP Piva, preduzeća u koji je stečaj uveden 10. februara prošle godine, duguje se oko 415 hiljada eura, u prosjeku po šest hiljada

„Ponovo ću raspisati tender za prodaju hotela po istoj cijeni od 280 hiljada eura, dok će vrijednost kafane sa 15 hiljada biti spuštena na 12 hiljada. Iskreno se nadam da će ovi objekti konačno naći kupca“, kazao je Raičević.

Radnici su 11. jula, njih 35 od 73 koliko ih je nekada bilo zaposleno u UTP Piva, počeli sa protestima tražeći isplatu potraživanja i povezivanje radnog staža.

Njih šestoro je 13 dana štrajkovalo glađu, dok su ih ostali radnici, koji zbog zdravstvenih problema i radnog angažovanja u Plus komercu nijesu mogli da štrajkuju, podržavali protestujući ispred hotela.

Štrajk glađu i protest je prekinut 19. oktobra nakon dogovora sa predstavnicima Ministarstva turizma, stečajnog upravnika, lokalne vlasti i Saveza Sindikata Crne Gore, da se hotel neće otvarati sve dok se ne okonča njegova prodaja od koje će biti isplaćena dugovanja radnicima.

„Ponovo ću raspisati tender za prodaju hotela po istoj cijeni, dok će vrijednost kafane biti spuštena na 12 hiljada“, kazao je Raičević

„Pošto smo se tada dogovorili da ćemo, ukoliko ne bude zainteresovanih kupaca, organizovati novi sastanak sa nadležnima kako bi se pronašlo rješenje za ovu našu agoniju, sada ćemo im poslati dopis i zatražiti da se taj sastanak što prije organizuje.

Od ishoda tog sastanka, na kome bi trebalo da prisustvuju predstavnici Ministarstva turizma, Saveza sindikata, plužinske lokalne uprave i stečajni upravnik zavisiće naši dalji potezi“, kazala je predstavnica bivših radnika Kata Tadić.

Bivšim radnicima UTP Piva, preduzeća u koji je stečaj uveden 10. februara prošle godine, duguje se oko 415 hiljada eura, u prosjeku po šest hiljada.

Galerija

Bonus video: