ne vjeruju mu

Advokat sindikalaca Željezara i Radventa tražio izuzeće sudije

Na prvom glavnom pretresu saslušana su četvorica, od 16, okrivljenih sindikalaca. Svi okrivljeni su negirali krivicu
0 komentar(a)
Željezara, Osnovni sud Nikšić, suđenje, Foto: Ivan Petrušić
Željezara, Osnovni sud Nikšić, suđenje, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 05.11.2011. 18:47h

Saslušanje članova Izvršnog odbora Sindikata Željezare i Radventa, koje bivši vlasnik MNSS tereti da su 28. septembra prošle godine ušli silom i pod prijetnjom i prisilom prinudili direktora i članove Odbora da prekinu radni sastanak i napuste zgradu, prekinuto je zbog zahtjeva advokata okrivljenih Milana Vojinovića za izuzećem sudije Ivane Perović zbog, kako je kazao, nejednakog tretmana prema okrivljenima i oštećenima. O eventualnom izuzeću sudije odlučiće predsjednik suda.

"Prethodni pretres je odložen zbog nedolaska jednog okrivljenog, a sada nijesu došla trojica i sudija, ipak, hoće da obavi saslušanje. Oštećene, niti svjedoke koje su oštećeni predložili, ne poziva, iako je prema članu 454 Zakonika o krivičnom postupku to u obavezi da uradi. Sudija izgleda želi da po svaku cijenu održi pretres, a prilikom saslušanja oštećenih i svjedoka nije prisustvovao ranije izabrani branilac, što je povreda zakona", kazao je Vojinović nakon prekida glavnog pretresa.

Na prvom glavnom pretresu saslušana su četvorica, od 16, okrivljenih sindikalaca. Svi okrivljeni su negirali krivicu i istakli da nije bilo ni sile ni nasilja, već da su svojim činom „zaštitili poslovodstvo od posljedica do kojih bi došlo da su umjesto njih ušli, s pravom, izrevoltirani radnici“. Oni su tada kazali da je tužilac zamijenio teze i da je „sreće trebalo bi da se sudi onima koji su ovu sirotinju uništili“, kao i da poslovodstvo treba da im bude zahvalno jer su im „spasili glave“, a oni ih zbog toga tuže.

Preporučujemo za Vas