"Avaz" sprema ponudu za "Pobjedu"

Avaz roto pres iz Sarajeva je kompanija biznismena Fahrudina Radončića, koji je nedavno saopštio da neće preduzeće sa "ogromnim dugovima i koje nije lider na tržištu"
63 pregleda 0 komentar(a)
Pobjeda, Foto: Luka Zeković
Pobjeda, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.11.2011. 16:12h

Dnevni Avaz je otkupio tendersku dokumentaciju za pripremu ponude za kupovinu izdavačkog preduzeća Pobjeda, potvrđeno je "Vijestima" u bosanskoj kompaniji.

Rok za otkup dokumentacije je istekao danas, a do 10. novembra se mogu dostavljati ponude.

Prema pouzdanim informacijama, tender će biti prolongiran.

Vlada treći put pokušava da proda svoj udio od 85,99 odsto akcija.

Preduzeće Pobjeda izdaje dnevno glasilo, sportski list Arena i sedmično izdanje na albanskom jeziku Koha Javore.

Avaz roto pres iz Sarajeva je kompanija biznismena Fahrudina Radončića, koji je nedavno saopštio da neće preduzeće sa "ogromnim dugovima i koje nije lider na tržištu".

Dugoročne obaveze preduzeća dostigle su 6,78 miliona eura, a kratkoročne 3,75 miliona eura. Izdavačko preduzeće je na kraju prošle godine imalo nepokriveni gubitak od 19,77 miliona eura.

Gubitak Pobjede je iznosio 4,35 miliona eura prošle godine.

Oba prethodna neuspjela tendera privukla su samo njemački WAZ. Prvi put nije dostavio ponudu zbog nagomilanih dugovanja Pobjede, a drugi put se povukao u martu pretprošle godine, navodeći da to čini zbog ekonomske krize.

Vlada je godinama pomagala preduzeću preko garancija za kredite i dozvoljavala da nagomilava poreski dug, preko kojeg je njen vlasnički udio uvećavan na uštrb punjenja budžeta Crne Gore.

Bonus video: